Skip to main content

Controale la magazinele de pe Brâncoveanu, după incendiul devastator de duminică!

A fi om!

Pompierii de la ISU Banat verifică magazinele de pe Brâncoveanu, pentru a vedea dacă au autorizaţie pentru securitate la incendiu.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest din Timișoara, premiată la nivel internațional

Controalele vin în urma incendiului de duminică ce a mistuit mai multe magazine, iar o persoane şi-a pierdut viaţa.Acestea nu sunt însă singurele controale pe care le fac pompierii pe Brâncoveanu. Anul acesta au fost verificaţi şase operatori din „bazar”, doi dintre ei chiar din clădirea care a ars. Şi atunci au fost depistate nereguli, iar cele două societăţi au fost amendate.

În principal vorbim despre lipsa sau funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu, este prima deficienţă, ultilizarea instalaţiilor electrice cu impreovizaţii, cu defecţiuni, este principala constatare a colegilor şi lipsa instalaţiilor speciale de stingere, respectiv mijloace de stingere cu valabilitate expirată , care nu puteau fi folosite în caz de incendiu. De asemenea pe partea de instruire am mai identificat o problemă, adică instruirea persoanlului la locul de muncă a lipsit cu desăvârşire în unele situaţii. În cadrul imobilului incendiat au fost verificate în acest an doi operatori care au primit patru sancţiuni, două avertismente şi două amenzi”, spune Lucian Mihoc, şeful ISU Banat.

Pompierii continuă verificările în zonă, însă acestea se desfăşoară cu dificultate pentru că angajaţii magazinelor îşi opresc activitatea în momentul în care văd inspectorii.

Acum desfăşurăm activităţi pentru siguranţa cetăţeanului, în acest sens patru echipe desfăşoară activităţi de verificare, activităţi de control la toate spaţiile comerciale din zona Brâncoveanu, astfel încât să preîntâmpinăm o eventuală tragedie şi să se ajungă la pierderi de vieţi omeneşti şi la importante pagube materiale. Principala problemă estre că în momentul în care inspectorii noştri ajung la anumiţi operatori economici şi intră în anumite imobile, imobilele adiacente sau vecine îşi oprest activitatea, iar personalul care deserveşte aceşti operatori economici pleacă de la respectivul loc de muncă, astfel încât nu mai putem să-i controlăm în momentul respectiv”, mai spune Lucian Mihoc.

CITEŞTE ŞI: Ultimatum către primării! ABA Banat aşteaptă planurile de apărare împotriva inundaţiilor!

Societăţile comerciale sunt obligate să aibă autorizaţie pentru securitate la incendiu, în caz contrar riscă amenzi usturătoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

După o perioadă în care fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu s-a abținut să-și afișeze părerile despre administrația locală pe rețelele de socializare, mai ales că este și consilier personal al președintelui CJT, acum, revine în forță și lansează critici dure asupra fostului său oponent, Dominic Fritz.
Mai bine de o oră au dezbătut consilierii locali din Timișoara propunerea primarului Dominic Fritz, de a înființa o nouă societate care să se ocupe de curățenia orașului.
Pe 18 decembrie 2024, Municipiul Timișoara și Ministerul Energiei au semnat contractul pentru finanțarea proiectului „Retehnologizare a 13.439 de metri de traseu al rețelei de termoficare primară”, prin Fondul pentru Modernizare (FM) 2021-2030.
Un apel la 112 a mobilizat de urgență mai multe echipaje de intervenție pentru lichidarea unui incendiu extrem de violent care a cuprins o casă din vestul țării.
Angajații de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au ieșit în stradă! Lor li s-au zeci de mămici dar și simpli timișoreni, care au pornit în marș spre Primărie, unde vor protesta până la ora 16.00.