Skip to main content

Continental Anvelope Timișoara – performanță și inovație în industria anvelopelor

În 1998, Conti AP a fost înființată ca o nouă companie în Timișoara, iar în octombrie 2000, în prezența premierului României, Mugur Isărescu, și a peste 400 de invitați, este inaugurată, la Timișoara, prima fabrică de anvelope din vestul țării, Continental Anvelope România.

Au trecut de atunci aproape 25 de ani, timp în care compania germană a evoluat continuu atrăgând o echipa de profesioniști care au făcut că fabrica de la Timișoara să se numere printre cele mai importante companii din România.

Drept dovadă stă studiul Catalyst care nominalizează Continental pe locul doi în topul general “Cei Mai Doriți Angajatori din România”, iar în domeniul “Automotive” ocupând prima poziție.

“Am reușit să atingem aceste performanțe remarcabile datorită echipei noastre extraordinare, dar și datorită valorilor în care credem cu tărie: mentalitatea de învingător, solidaritatea, încrederea și libertatea de a acționa. Colegii noștri sunt cei care fac diferența și care transformă visele noastre în realitate! Faptul că am obținut acest loc în topul „Cei Mai Doriți Angajatori din România” este o recunoaștere a angajamentelor pe care ni le-am luat, a profesionalismului și a pasiunii cu care toți cei care sunt angajați Continental se dedică muncii. Echipa noastră este un exemplu clar de excelență”, spune Matthieu Turlure – general manager, Continental Anvelope Timișoara.

În ultimii ani compania a demarat o nouă etapă de dezvoltare, cea de digitalizare, practic, de transformare a fabricii astfel încât tehnologia operaționala și cea a informației să fie un tot unitar.

De altfel, Continental Anvelope a găzduit primul eveniment global de digitalizare. Specialiști în tehnologie din întreaga lume s-au reunit la Timișoara pentru discuții și programe de dezvoltare sub genericul Digifacture 2023.

“A obține valoare înseamnă a obține beneficiile scontate de pe urma digitalizării. A digitaliza doar de dragul de a o face nu aduce valoare. Trebuie să producă ceva mai bun, sau mai rapid, mai sigur, sau mai puțin predispus la defecțiuni. Crearea valorii înseamnă a face ca acest lucru să se întâmple în activitatea de zi cu zi. Digitalizarea cu oameni și pentru oameni este cheia succesului”, afirmă Matthieu Turlure – general manager, Continental Anvelope Timișoara.

“Viitorul înseamnă mișcare”, iar cei 25 de ani de existență a fabricii din Timișoara ilustrează cel mai bine acest slogan, marcând astfel progresul continuu și succesul unei investiții de top din România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.