Skip to main content

Continental Anvelope – parte a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023

2023 este un an special pentru Timișoara. Capitala Banatului este Capitala Culturii Europene, un proiect de amploare care arată importanța acestui oraș în contextul dezvoltării continue socio-culturale și economice.

Titlul, obținut în urmă cu 7 ani, a dus la investiții de peste 100 de milioane de euro în infrastructura culturală locală, în reabilitarea a numeroase spații aparținând patrimoniul cultural al orașului.

Timișoara a fost unor oraș inovativ, un oraș care a adus peste o sută de premiere tehnologice, culturale și sociale de-a lungul istoriei moderne, începând cu 1716.

CITEŞTE ŞI: Tir răsturnat, pe autostradă, după ce a intrat în coliziune cu o camionetă! În ce stare sunt şoferii celor două vehicule?

Câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii a adus după sine un program cultural cu o dimensiune puternic europeană, care a implicat întreaga comunitate.

Compania Continental Anvelope este de aproape 25 de ani parte a acestei comunități și mereu a fost implicată nu doar în dezvoltarea economică a zonei, ci și în susținerea proiectelor sociale și chiar culturale.

La fel s-a întâmplat și în acest an când cea mai importantă companie în domeniul anvelopelor din România a devenit partener al programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și a contribuit la sprijinirea mai multor proiecte de anvergură.

Astfel, Continental Anvelope a fost partener la două dintre cele mai importante festivaluri de muzică organizate în această vara la Timișoara, care au adus laolaltă zeci de mii de spectatori, Flight Festival și JazzX, amândouă incluse în programul Capitalei Europene a Culturii Timișoara 2023.

„De departe, însă, cel mai important eveniment cultural din ultimii 50 de ani din România este expoziția Brâncuși care va începe în această săptămâna și care reunește peste 100 de lucrări ale marelui artist. Multe dintre operele de artă nu au părăsit niciodată până acum muzeele în care sunt expuse, Centrul Pompidou din Paris, Tate Gallery Londra și Muzeul Peggy Guggenheim Veneția. Compania noastră nu putea să nu fie parte a unui asemenea proiect. A fost o bucurie să contribuim la îndeplinirea unui vis a multor români, acela de a vedea acasă lucrările celui mai mare sculptor român din toate timpurile. A fost o onoare să ne număram printre cei care au ajutat ca acest proiect să devină realitate”, spune Matthieu Turlure, managerul Continental Anvelope Timișoara.

Tot în acest an, Compania Continental s-a alăturat Universității Politehnica la unul dintre cele mai importante evenimente cicliste, Poli Bike Challange, care, pe lângă caracterul sportiv, a avut și o importantă componentă caritabilă, sumele colectate fiind direcționate pentru susținerea unor tineri campioni din cadrul clubului sportiv Politehnica Timișoara.

Și, nu în ultimul rând, Compania Continental Anvelope va susține, la finalul acestei săptămâni, evenimentul științific Noaptea Cercetătorilor Europeni.

CITEŞTE ŞI: De neratat! Filarmonica Banatul Timișoara pregătește un eveniment muzical cu totul special, în Parcul Rozelor

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.