Skip to main content

De neratat! Filarmonica Banatul Timișoara pregătește un eveniment muzical cu totul special, în Parcul Rozelor

Mâine, în Parcul Rozelor, va avea loc primul concert al Filarmonicii Banatul din stagiunea 2023-2024, iar evenimentul se anunţă a fi unul excepţional.

Gurre-Lieder aduce în prim plan povestea fascinantă de dragoste dintre regele Waldemar și iubita lui, Tove, ucisă de geloasa regină Helvig.

Un moment muzical unic, în care vor evolua peste 400 de instrumentiști și artiști lirici din Germania și România, inclusiv Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, Orchestra simfonică și Corul Teatrului Altenburg Gera, Corul Operei Naționale Române Timișoara, Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara și Corul de copii al Colegiului de Muzică Rutheneum Gera.

CITEŞTE ŞI: Gaură de aproape 10 milioane de lei, descoperită de Roxana Iliescu, la STPT! Consilierul local cere demisia directorului!

Muzicienii din Gera au ajuns deja la Timişoara şi au participat la primele repetiţii pentru spectacolul care va avea loc mâine şi poimâine, în Parcul Rozelor, începând cu ora 19:00.

Organizatorii sunt convinşi că evenimentul se va bucura de un real succes, aşa cum a s-a întâmplat şi în Germania, la Gera, unde în ambele seri, sala a fost plină, iar publicul a aplaudat minute în şir, la final.

Concertul Arnold Schönberg – Gurre-Lieder va purta publicul într-o călătorie muzicală captivantă, împletind teme precum dragostea, crimă, rebeliunea, reconcilierea și natura.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.