Skip to main content

De neratat! Filarmonica Banatul Timișoara pregătește un eveniment muzical cu totul special, în Parcul Rozelor

Mâine, în Parcul Rozelor, va avea loc primul concert al Filarmonicii Banatul din stagiunea 2023-2024, iar evenimentul se anunţă a fi unul excepţional.

Gurre-Lieder aduce în prim plan povestea fascinantă de dragoste dintre regele Waldemar și iubita lui, Tove, ucisă de geloasa regină Helvig.

Un moment muzical unic, în care vor evolua peste 400 de instrumentiști și artiști lirici din Germania și România, inclusiv Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, Orchestra simfonică și Corul Teatrului Altenburg Gera, Corul Operei Naționale Române Timișoara, Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara și Corul de copii al Colegiului de Muzică Rutheneum Gera.

CITEŞTE ŞI: Gaură de aproape 10 milioane de lei, descoperită de Roxana Iliescu, la STPT! Consilierul local cere demisia directorului!

Muzicienii din Gera au ajuns deja la Timişoara şi au participat la primele repetiţii pentru spectacolul care va avea loc mâine şi poimâine, în Parcul Rozelor, începând cu ora 19:00.

Organizatorii sunt convinşi că evenimentul se va bucura de un real succes, aşa cum a s-a întâmplat şi în Germania, la Gera, unde în ambele seri, sala a fost plină, iar publicul a aplaudat minute în şir, la final.

Concertul Arnold Schönberg – Gurre-Lieder va purta publicul într-o călătorie muzicală captivantă, împletind teme precum dragostea, crimă, rebeliunea, reconcilierea și natura.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.