Skip to main content

Fritz minte cu neruşinare! Îşi asumă un război pe care l-au dus predecesorii săi: Ştrandul Termal este acum obligat să plătească peste 7 milioane de lei către Primărie

După mai bine de 10 ani de procese, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat câştig de cauză Primăriei Timişoara, în războiul cu proprietarii Ştrandului ZHH (fost Termal).

Povestea a început în anul 2004, când administraţia Ciuhandu a concesionat locaţia către GPG Company SRL, contra sumei de 3.000 de euro pe lună.

După câţiva ani, municipalitatea a mărit chiria la 38.000 de euro pe lună, bani pe care administratorii ştrandului au refuzat să îi plătească.

Aceştia spuneau că au invest câteva milioane de euro, pe care nu şi le-ar putea amortiza prea curând, la o chirie de 13 ori mai mare decât cea iniţială.

CITEŞTE ŞI: Continental Anvelope – parte a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023

Astfel că, în 2009 au început procesele, iar în 2014, GPG Company SRL a înregistrat o primă victorie, când instanţa a obligat Primăria Timişoara să îi achite 3,5 milioane de euro, pentru investiţiile făcute.

Pentru această sumă, municipalitatea a fost la un pas de a fi executată silit, în 2015, însă au dosarul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii de aici au decis rejudecarea cazului la Curtea de Apel Timişoara, unde sentinţa a fost în favoarea Primăriei.

Avocaţii GPG Company SRL au contestat decizia, iar acum a venit sentinţa finală, în care magistraţii au menţinut soluţia anterioară.

“Astfel, hotărârea judecătorească definitivă obligă societatea GPG Company SRL la plata către Primărie a 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință)”, transmite Primăria Timişoara.

Şi chiar dacă situaţia durează de aproape 14 ani, Dominic Fritz îşi asumă nu doar victoria de la ÎCCJ ci şi lupta dusă împotriva chiriaşilor de la Ştrandul Termal.

”Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală”, a spus primarul Dominic Fritz.

În paralel cu procesul de la ICCJ, Primăria Timișoara a demarat și acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu.

CITEŞTE ŞI: Tir răsturnat, pe autostradă, după ce a intrat în coliziune cu o camionetă! În ce stare sunt şoferii celor două vehicule?

Acțiunea se află la Tribunalul Timiș, urmând a fi repusă pe rol după victoria obținută la Înalta Curte de Casaţie.

Tot la Tribunalul Timiş se judecă şi cererea municipalităţii de tragere la răspundere penală a administratorului GPG Company SRL, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.