Skip to main content

Fritz minte cu neruşinare! Îşi asumă un război pe care l-au dus predecesorii săi: Ştrandul Termal este acum obligat să plătească peste 7 milioane de lei către Primărie

După mai bine de 10 ani de procese, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat câştig de cauză Primăriei Timişoara, în războiul cu proprietarii Ştrandului ZHH (fost Termal).

Povestea a început în anul 2004, când administraţia Ciuhandu a concesionat locaţia către GPG Company SRL, contra sumei de 3.000 de euro pe lună.

După câţiva ani, municipalitatea a mărit chiria la 38.000 de euro pe lună, bani pe care administratorii ştrandului au refuzat să îi plătească.

Aceştia spuneau că au invest câteva milioane de euro, pe care nu şi le-ar putea amortiza prea curând, la o chirie de 13 ori mai mare decât cea iniţială.

CITEŞTE ŞI: Continental Anvelope – parte a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023

Astfel că, în 2009 au început procesele, iar în 2014, GPG Company SRL a înregistrat o primă victorie, când instanţa a obligat Primăria Timişoara să îi achite 3,5 milioane de euro, pentru investiţiile făcute.

Pentru această sumă, municipalitatea a fost la un pas de a fi executată silit, în 2015, însă au dosarul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii de aici au decis rejudecarea cazului la Curtea de Apel Timişoara, unde sentinţa a fost în favoarea Primăriei.

Avocaţii GPG Company SRL au contestat decizia, iar acum a venit sentinţa finală, în care magistraţii au menţinut soluţia anterioară.

“Astfel, hotărârea judecătorească definitivă obligă societatea GPG Company SRL la plata către Primărie a 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință)”, transmite Primăria Timişoara.

Şi chiar dacă situaţia durează de aproape 14 ani, Dominic Fritz îşi asumă nu doar victoria de la ÎCCJ ci şi lupta dusă împotriva chiriaşilor de la Ştrandul Termal.

”Este încă o victorie în campania de a recupera terenuri publice de la mafia de pe malul Begăi. Eu am ales să nu închid ochii și merg mai departe. Luptăm ca să recuperăm nu doar terenurile, dar și averile care s-au făcut din ocuparea lor ilegală”, a spus primarul Dominic Fritz.

În paralel cu procesul de la ICCJ, Primăria Timișoara a demarat și acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu.

CITEŞTE ŞI: Tir răsturnat, pe autostradă, după ce a intrat în coliziune cu o camionetă! În ce stare sunt şoferii celor două vehicule?

Acțiunea se află la Tribunalul Timiș, urmând a fi repusă pe rol după victoria obținută la Înalta Curte de Casaţie.

Tot la Tribunalul Timiş se judecă şi cererea municipalităţii de tragere la răspundere penală a administratorului GPG Company SRL, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.