Skip to main content

Conferință dedicată energiei regenerabile și stocării energiei, organizată de CCIAT!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o conferință dedicată viitorului surselor regenerabile și al stocării energiei în România.

Evenimentul are loc joi, 22 mai, orele 10.00- 15.30, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22 (etaj I).

Eveniment de referință pentru sectorul energetic, conferința se dorește a fi o platformă de dialog între experți, factori de decizie și reprezentanți ai mediului de afaceri interesați de tranziția energetică, tehnologii verzi și soluții de stocare a energiei.

Sunt așteptați să participe specialiști ai operatorilor sistemelor de surse regenerabile de energie, investitori în surse regenerabile de energie, consultanți fiscali și juridici specializați în domeniu, companii care prestează servicii pentru utilizatorii activi (prosumeri), cadre universitare, cercetători din domeniul energetic.

Se vor aborda tematici de interes privind:

  • Aspecte de reglementare legislativă și fiscală pentru susținerea dezvoltării proiectelor de energie din surse regenerabile și stocare;
  • Aspecte legislative pentru susținerea dezvoltării producției de hidrogen în România, ultimele măsuri;
  • Scheme de finanțări  rambursabile si nerambursabile pentru proiectele de tehnologii din sursele regenerabile de energie și BESS (battery energy storage system);
  • Rentabilitatea investițiilor în domeniul surselor regenerabile de energie;
  • Recuperarea contravalorii surplusului de energie electrică debitată de prosumatori în SEN.

Rezultate așteptate:

  • Clarificarea impactului legislației europene asupra dezvoltării sectorului
  • Identificarea barierelor juridice care împiedică integrarea energiei verzi și propuneri de soluții concrete
  • Facilitarea unui dialog activ între autorități, investitori, operatori și furnizori de tehnologii
  • Promovarea mecanismelor financiare și instrumentelor de piață pentru accelerarea investițiilor
  • Formularea unor recomandări pentru îmbunătățirea cadrului normativ în vederea atingerii obiectivelor de decarbonare și independență energetică.

În deschiderea conferinței vor adresa mesaje de salut:

  • Ion LUNGU, Președinte CNR-CME
  • Florica CHIRIȚĂ, Președinte CCIA Timiș
  • Ruben LAȚCĂU Viceprimar al Municipiului Timișoara
  • Sándor BENDE, Președinte, Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților 
  • Gabriel ANDRONACHE, Vicepreședinte ANRE
  • Prof.dr.ing. Ștefan KILYENI, Universitatea Politehnica Timișoara
  • Viorel TUDOSE, Director General GETICA 95 
  • Zoltán NAGY-BEGE, Director responsabil pentru Piețele de Energie, CIGA Energy

Discuțiile din cadrul panelului vor fi marcate de prezența unor specialiști de marcă din domeniu.

Conferința se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, urmată de un prânz de afaceri.

Mai multe informații despre eveniment, teme de discuție, speakeri și modalitatea de înscriere sunt disponibile AICI.

Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), unul din membrii fondatori ai organizației mondiale Consiliul Mondial al Energiei, a avut de-a lungul timpului contribuții substanțiale în elaborarea politicii energiei din țara noastră și în promovarea intereselor românești în străinătate.

Misiunea CNR-CME este dezvoltarea energetică durabilă în România, prin utilizarea eficientă a resurselor de energie de toate formele.

CNR-CME ce reunește în prezent un număr de peste 350 de membri colectivi și individuali, are drept scop integrarea activă a politicilor energetice din România în opțiunile și tendințele majore care se manifestă pe plan mondial.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Un accident rutier deosebit de grav s-a produs, în urmă cu puțin timp, iar la fața locului au ajuns, de urgență, mai multe echipaje de intervenție.
După ce în luna mai Festivalul Întoarcerea la Folk a împlinit 3 ani de existență, luna iulie aduce o nouă aniversare importantă pentru iubitorii muzicii cu suflet: 5 ani de la lansarea Mișcării Culturale Întoarcerea la Folk.
Timișoara are un nou motiv de mândrie! Victor Dominic Onică, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Bănățean, a cucerit locul I și titlul de campion european de șah clasic școlar la categoria Under 17. ,
La aproape trei săptămâni de la primul anunț privind intenția Consiliului Județean Timiș de a cumpăra Castelul Royal, lucrurile intră în linie dreaptă.
Începând din anul universitar 2024-2025, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara organizează, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din Torino, un nou program de studii integrat, cu diplomă dublă de licență și masterat în drept european și internațional.
Un scandal uriaș a izbucnit în plină stradă, între un bărbat și o adolescentă. Imaginile cu întreaga scenă au fost urcate pe rețele de socializare, iar polițiștii s-au autosesizat și au deschis o anchetă după ce au văzut imaginile pe internet.
Grupa 2014 a academiei CSC Ghiroda a participat, în acest weekend, la prestigiosul turneu internațional de fotbal „Memorial Milenko Jerković”, dedicat categoriei de vârstă U11, desfășurat în Livana, în vecinătatea orașului Osijek, Croația.