Skip to main content

Conferința anuală națională a Colegiului Dieteticienilor din România, în premieră, în orașul de pe Bega! Evenimentul este organizat în colaborare cu UMF Timișoara

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Colegiul Dieteticienilor din România anunță cea de-a doua ediție a Conferinței Anuale Naționale, care va fi organizată în premieră la Timișoara.

Evenimentul se va desfășura în perioada 21-22 iunie, în incinta Iulius Congress Hall. Evenimentul reunește dieteticieni autorizați și studenți ai specializării „Nutriție și Dietetică” din cadrul Universităților de Medicină și Farmacie din țară, cât și medici de diverse specialități.

Tema conferinței „Nutriția clinică și rolul dieteticianului în echipa multidisciplinară”, reflectă importanța pe care Colegiul Dieteticienilor din România o atribuie formării și integrării dieteticienilor în echipele de profesioniști în domeniul sănătății.

Participanții vor avea ocazia să asiste la 23 de prezentări de 30 minute, grupate pe categorii de patologie în 6 sesiuni: diabet și boli metabolice, oncologie, nutriție enterală și parenterală, endocrinologie, pediatrie și gastroenterologie.

„Suntem încântați să organizăm conferința națională a CDR 2024 și să oferim profesioniștilor
interesați oportunitatea de a-și dezvolta cunoștințele și de a se conecta cu alți specialiști și
colegi. Această conferință este esențială pentru consolidarea rolului dieteticienilor în echipele
multidisciplinare și pentru promovarea activităților științifice desfășurate într-un domeniu atât
de important cum este nutriția clinică”
, a declarat Florina Ruța, Președintele Colegiului Dieteticienilor din România.

Printre vorbitorii de renume se numără:

  1. Prof. Dr. Bogdan Timar: Decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli
    Metabolice;
  2. Prof. Dr. Sima Alexandra: Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice;
  3. Prof. Dr. Dana Stoian: Medic primar endocrinolog
  4. Conf. univ. dr. Ovidiu Bedreag: Medic primar Anestezie Terapie Intensivă;
  5. Conf. Dr. Florina Ruța: Președintele Colegiului Dieteticienilor din România, UMF Tg. Mureș E-mail:timis@colegiuldieteticienilor

Participarea la conferință oferă un cadru academic adecvat, astfel încât educația medicală continuă pentru dieteticieni să fie la cele mai înalte standarde științifice, oferind 13 puncte EMCD (pentru dieteticieni) și 10 puncte EMC (pentru medici).

Colegiul Dieteticienilor din România este o organizație profesională tânără, cu un rol deosebit de important și are ca responsabilitate integrarea profesiei de nutriționist-dietetician în rândul profesiilor medicale și în societate. Conferința Anuală Națională reprezintă un pas important în
acest sens, promovând profesionalismul și excelența în nutriție și dietetică, prin educație
medicală continuă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.