Ovidiu Andriş, care a asigurat interimatul la conducerea Filarmonicii Banatul din Timişoara, încă din august 2021, a câştigat concursul pentru funcţia de director.
El este absolvent al liceului de muzica Ion Vidu din Timișoara, licențiat cu distincția Summa cum laude la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și a obținut diploma de masterat la Academia de Orchestră a Filarmonicii de Stat din același oraș.
CITEŞTE ŞI: Caz revoltător! Băieţel violat de un prieten care trebuia să îl supravegheze
În 2017 a fondat Trib’Art, cunoscută drept Tribul Artistic – asociație din Timișoara ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale.
În completarea studiilor, a obținut certificări de management cultural din partea Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală și a Cursului Internațional de Management Cultural SuCarMus (Sustainable Career in the Music Sector).
Din poziția de manager cultural, Ovidiu Andriș a coordonat proiecte reprezentative pentru domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra, unul dintre cele mai importante proiecte dedicate muzicii clasice din România, unic prin structura ansamblului – reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii).
Eufonia este cel mai important festivalul de muzică clasică de camera din vestul țării, recunoscut nu doar pentru nivelul ridicat al actului artistic, dar și pentru concertele de muzică clasică susținute în comunități aparte: spitale, muzee, penitenciare, stațiuni balneo-climaterice, mănăstiri, sau zone rurale defavorizate. În ultimii ani, a fost implicat în producția unora dintre cele mai importante evenimente ale Asociației TM2023 – Capitală Europeană a Culturii, precum Café 21, Impuls Fabric, Dante21, Festivalul Luminii TM2021, Sport21, Memoriile Cetății.
Două dintre cele mai recente reușite manageriale sunt admiterea lui în programul de Management Training organizat de MOST Music (program european ce își propune să dezvolte scena World Music din Balcani) și performanța de a transforma Tribul Artistic în prima asociație din România membră a European Music Council și International Music Council.
La concursul pentru funcţia de director al Filarmonicii s-a înscris, alături de Ovidiu Andriş şi Radu Popa, dirijor în cadrul instituţiei.
Acestuia din urmă i-a fost respinsă candidatură, pentru că nu depusese în original documente care să ateste finalizarea stdiilor superioare.
CITEŞTE ŞI: Costel Pantilimon, noul manager general al clubului de fotbal Politehnica Timişoara
Popa a depus contestaţie, iar în cele din urmă a putut candida, însă, la prima probă, a obţinut cu două puncte mai puţin decât Andriş.
Mai exact, la prezentarea proiectului de management, Radu Popa a primit nota 7,08, iar Ovidiu Andriş a obţinut 9,76.
La proba interviului, Andriş a primit nota 9,86, iar Popa, 6,71. Astfel, nota finală a lui Ovidiu Andriş a fost 9,81, iar a lui Radu Popa, 6,89.
Acesta din urmă a atacat rezultatele, însă contestaţia i-a fost respinsă, astfel cp Ovidiu Andriş este director cu acte în regulă.
Lasă un răspuns