Skip to main content

Concerte, flashmob-uri, dar şi o bătaie cu apă! La Timişoara, începe Youth summer fest

Organizatorii evenimentului Youth Summer Fest aduc, pe parcurul lunii august, o mulţime de activități și evenimente pentru tinerii timișoreni.

Marcând Anul European al Tineretului și, în special, luna în care se sărbătorește Ziua Internațională a Tineretului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) organizează Youth summer fest – un proiect de voluntariat care aduce laolaltă 200 de tineri din țară și din afară, pentru a facilita activități și evenimente pentru publicul timișorean și lugojean.

CITEŞTE ŞI: Un fost liberal cere demiterea lui Nica după scandalurile cu interlopi şi “afacerea Dubai”

Festivalul se deschide luni, în 1 august, de la ora 19:00, cu un concert Phaser în grădina de vară a Casei Tineretului (În spatele casei), la care sunt așteptați tineri de toate vârstele din oraș.

Pe data de 3 august, la aniversarea Municipiului Timișoara, FITT va organiza o acțiune de tipul freeze flashmob cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra importanței implicării tinerilor în comunitate.

Participanții se vor opri în fața celor mai importante instituții din oraș și în spații publice pentru a le aminti autorităților locale și timișorenilor că tinerii sunt o componentă importantă a comunității și că este necesar ca aceștia să se afle mereu pe agenda publică.

Sâmbătă, 6 august, echipele de voluntari au pregătit activități atât în Timișoara, cât și în Lugoj.

În Parcul Central Anton von Scudier, tinerii sunt așteptați de la ora 16:30 să se bucure de ateliere interactive pregătite de voluntari și de o bătaie cu apă, iar la Centrul de tineret Lugoj (Str. Bucegi 21) va avea loc, începând cu ora 17:30, o după-amiază interculturală, în care cei prezenți îi vor întâlni și li se va împărtăși din specificul țărilor de proveniență ale voluntarilor.

În seara zilei de 6 august, începând cu ora 20:00, ușile grădinii de vară În spatele casei (tineretului), str. Arieș 19, se vor deschide pentru un concert Pyroblast.

Pe 12 august, de Ziua internațională a Tineretului, tema din acest an a evenimentului, Solidaritate intergenerațională, se va reflecta în conferința organizată de FITT la Casa tineretului, începând cu ora 16:00.

CITEŞTE ŞI: Lucrările de înlocuire a rețelelor de termoficare, realizate în proporție de 70%!

După încheierea conferinței, voluntarii și organizatorii așteaptă publicul timișorean în Parcul Rozelor, unde aceștia vor pregăti ateliere artistice, activități sportive, sesiuni de informare cu privire la oportunități internaționale dedicate tinerilor, consultări cu tinerii timișoreni și un concert.

Calendarul evenimentelor va fi actualizat constant pe www.fitt.ro/youth-summer-fest-august-timisoara/ . Toate evenimentele organizate în cadrul festivalului vor fi cu acces gratuit.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.