Colterm, prima reacţie după de amenda de 72 de milioane de lei!

Cristian Amza, administratorul special al Colterm, anunţă public, la o săptămână de când societatea de termoficare a fost din nou amendată că se va adresa instanţei de judecată.

El vrea să conteste amenda de 71,8 milioanee de lei, primită la începutul aceste luni, pentru că societatea nu a cumpărat nici în acest an, toate cele 232.7349 de certificate verzi, aferente anului 2021.

La sfârşitul anului trecut, Colterm a cumpărat 79.306 certificate de emisii de gaze cu effect de seră şi avea obligativitatea să le cumpere şi pe restul, până pe data de 30 aprilie.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat,  Administraţia Fondului de Mediu a amendat Colterm.

„Ca urmare a Deciziei de impunere nr. 10/05.05.2022 privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, emisă de către Direcția Generală de Administrare Fiscală/ Direcția Evidență și Colectare, Administrația Fondului pentru Mediu,  prin care compania  noastră a fost obligată la plata sumei de 71.862.921 lei, dorim să vă informăm că vom proceda la contestarea acesteia, pe căile legale existente. Mai exact, în conformitate cu art. 268 și 270 din Legea nr. 270/2015 Cod Procedură Fiscală, vom formula contestație la organul emitent. Totodată, concomitent cu acest demers, vom formula în instanță cerere de suspendare a executării actului administrativ, până la judecarea acțiunii în anulare a respectivului document, în temeiul dispozițiilor art. 278 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscal, coroborat cu prevederile art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004”, anunţă Cristian Amza, administatorul special al Colterm.

 Această amendă, de 14,5 milioane de euro, se adaugă altor 300 de milioane de lei, pe care Colterm îi datorează furnizorilor şi ANAF.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.