CJ Timiș face demersuri pentru prelua din nou Garnizoana! Acolo va fi amenajat Muzeul Revoluției

Consiliul Județean Timiș face demersurile în ceea ce privește preluarea Garnizoanei de la Ministerul Apărării.

CITEȘTE ȘI: A ucis un om în Belgia și s-a întors în țară ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Unde s-a ascuns?

Astăzi, în plenul CJT a fost făcut un prim pas, și anume solicitarea către Ministerul Apărării  de trecere a imobilului în subordinea Consiliului Județean.

Astfel, acum se aștaptă o hotărâre de Guvern în acest sens, prin care Garnizoana să treacă din domeniul public al statului, în domeniul public al județului. Din acel moment, reprezentanții CJT anunță că vor demara în regim de urgență lucrările de reabilitare clădirii și amenajare a Muzeului Revoluției în acea locație, care trebuie să fie gata până în 2021.

În urma vizitei făcute de ministrul Apărării și reprezentanți din cadrul Ministerului Culturii s-a luat decizia de a face demersurile să preluăm garnizoana, iar în momentul în care trece în domeniul public al județului să demarăm proiectul privind realizarea Muzeului Revoluției. În momentul în care vom avea Hotărâre de Guvern de trecere din domeniul public al statului în domeniul public aj județului. Noi acum am făcut demersurile de a solicita această proprietate. Sunt mai mulți pași, aviz de la Ministerul Apărării, demersuri în cadrul Guvernului și bineînțeles așteptăm cu nerăbdare Hotărârea de Guvern care va aproba solicitarea de trecere a acestui imobil în subordinea CJT. Noi ne dorim să se realizeze cât mai repede astfel încât să demarăm proietul în regim de urgență, anul 2021 să ne prindă cu un muzeu al Revoluției în funcțiune”, spune președintele CJT Călin Dobra.

Muzeul Revoluției va fi amenajat cu bani de la Ministerul Culturii. Acesta ar urma să fie gata în 2021, anul în care Timișoara devina capitala culturală europeană.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat a murit strivit de o presă de compactat carton! Cum s-a petrecut nenorocirea?

Garnizoana a mai fost în posesia Consiliului Județean, atunci însă condițiile erau altele, și anume CJT se angajase să reabiliteze imobilul într-un an de la preluare, lucru practic imposibil. Astfel, în anul 2017, imobilul a fost transmis înapoi în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.