Skip to main content

Citeşti şi câştigi! Campania „Sete de carte” adresată elevilor din Timişoara revine cu o mulţime de surprize

Aquatim S.A., Administrația Bazinală de Apă Banat, Fundația Aquatim și Librăriile Cărturești anunță lansarea ediției 2024 a campaniei de educație informală Sete de carte, adresată elevilor din ciclul de învățământ primar, ce urmărește încurajarea lecturii și formarea unui comportament responsabil față de mediu.

Campania, în prezent la a treia ediție, se desfășoară în perioada 1 martie-30 iunie și cuprinde șase ateliere de lectură și de scriere, găzduite de parteneri.

Primul atelier are loc la Palatul Apelor, în data de 20 martie, cu participarea elevilor de la Liceul Teoretic Grigore Moisil.

Următoarele activități, găzduite la Muzeul Apei, Centrul Aquapic și librăriile Cărturești din Timișoara, vor fi anunțate cu minim 10 zile în avans, prin canalele proprii ale organizatorilor (website, social media).

Detalii complete se găsesc în Regulamentul campaniei, publicat pe www.aquatim.ro.

Elevii pot participa la atelierele Sete de carte cu clasa pe baza înscrierii făcute de cadrul didactic însoțitor.

La fiecare atelier se organizează o tragere la sorți, la care participanții pot câștiga 3 vouchere, a câte 50 de lei, pentru achiziționarea de cărți din librăriile Cărturești. Premiile, în valoare totală de 900 de lei, sunt oferite de Fundația Aquatim. Toți participanții la ateliere vor primi cadouri surpriză.

Atelierele Sete de carte, coordonate de scriitoarea Ramona Miza, autor pentru copii, cuprind lectura activă a unei cărți, exerciții de scriere creativă și discuții pe marginea conținutului cărții și a tematicii de sustenabilitate.

Activitățile sunt concepute să faciliteze transmiterea valorilor și atitudinilor, dezvoltarea gândirii critice, înțelegerea importanței apei pentru comunitate și a utilizării ei responsabile.

„Cărțile sunt esențiale desăvârșirii educației, așa cum apa este necesară pentru viață. Ne dorim să încurajăm copiii să citească, setea de carte înseamnă sete de cunoaștere, și odată deprinși cu această sete, copiii de acum pot deveni adulți conștienți și preocupați de ceea ce se întâmplă în jurul lor, în mediu și în societate”, spune Ilie Vlaicu, director general Aquatim

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.