Skip to main content

Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor! Omagiul adus de suporterii timişoreni, celor care au căzut în Decembrie ’89

Tradiţionalul Marş al suporterilor a adunat, ca de fiecare dată, pe 16 Decembrie, sute de timişoreni care menţin vie memoria celor care s-au jertifit pentru libertate, în urmă cu 34 de ani.

Evenimentul, organizat de suporterii alb-violeți (Druckeria, Politehnica Timișoara, Peluza Sud Timișoara, Druckeria Albion), a început în Piața Maria, locul de unde s-a aprins scânteia Revoluției şi de unde, participanţii au pornit în marş.

Prima oprire au făcut-o în faţa Catedralei Mitropolitane şi au aprins lumănări, pe trepte.

Pe tot traseul, suporterii alb-violeţi şi revoluţionarii care li s-au alăturat, au scandat „Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor!”, „Libertate!” sau „Jos comunismul!”, exact ca în urmă cu 34 de ani.

De la Catedrală, coloana a pornit spre Piața Operei, a făcut o nouă oprire în faţa scenei, unde a huiduit programul artistic pe care organizatorii l-au întrerupt într-un final şi i-au îndemnat pe cei din public să se alăture marşului dacă îşi doresc.

Ulterior, suporterii au mers pe strada Alba Iulia, unde, la fel ca în fiecare an, au aprins fumigene, după care se îndreaptă către Cimitirul Eroilor, unde păstrează un moment de reculegere în memoria celor care s-au sacrificat pe altarul libertăţii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.