Skip to main content

Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor! Omagiul adus de suporterii timişoreni, celor care au căzut în Decembrie ’89

Tradiţionalul Marş al suporterilor a adunat, ca de fiecare dată, pe 16 Decembrie, sute de timişoreni care menţin vie memoria celor care s-au jertifit pentru libertate, în urmă cu 34 de ani.

Evenimentul, organizat de suporterii alb-violeți (Druckeria, Politehnica Timișoara, Peluza Sud Timișoara, Druckeria Albion), a început în Piața Maria, locul de unde s-a aprins scânteia Revoluției şi de unde, participanţii au pornit în marş.

Prima oprire au făcut-o în faţa Catedralei Mitropolitane şi au aprins lumănări, pe trepte.

Pe tot traseul, suporterii alb-violeţi şi revoluţionarii care li s-au alăturat, au scandat „Cinste lor, cinste lor, cinste lor, eroilor!”, „Libertate!” sau „Jos comunismul!”, exact ca în urmă cu 34 de ani.

De la Catedrală, coloana a pornit spre Piața Operei, a făcut o nouă oprire în faţa scenei, unde a huiduit programul artistic pe care organizatorii l-au întrerupt într-un final şi i-au îndemnat pe cei din public să se alăture marşului dacă îşi doresc.

Ulterior, suporterii au mers pe strada Alba Iulia, unde, la fel ca în fiecare an, au aprins fumigene, după care se îndreaptă către Cimitirul Eroilor, unde păstrează un moment de reculegere în memoria celor care s-au sacrificat pe altarul libertăţii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.