Skip to main content

Cinema Victoria te aşteaptă la film şi nu numai! Vor fi o mulţime de evenimente

Începând cu luna septembrie, Cinema Victoria, prima dintre fostele săli de cinema reabilitate de Primăria Timișoara, începe programarea constantă a evenimentelor cultural-artistice ce va cuprinde proiecții de film, piese de teatru, dezbateri și multe altele.

De coordonarea programului și de administrarea spațiului se ocupă o echipă din cadrul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, formată pentru moment din programator, proiecționist, administrator tehnic și casieră, sub conducerea Ioanei Dragomirescu, care a coordonat în ultimii patru ani Cinema Elvire Popesco din București.

”În sfârșit, unul dintre cinematografele de tradiție ale orașului redevine un spațiu perfect în care iubitorii de film bun se pot întâlni cu regularitate. E un loc care lipsea Timișoarei. Am promis în primăvară că deschidem Cinema Victoria publicului și că îl punem pe harta culturală locală, mă bucur că în septembrie promisiunea se îndeplinește. De acum, Cinema Victoria vine în fiecare săptămână cu propria ofertă culturală, gestionată de o echipă de profesioniști de la Centrul de Proiecte: filme de artă, dar și piese de teatru, evenimente și festivaluri propuse de operatori culturali locali și naționali. Urmează Studio, Timiș, Dacia și Freidorf, unde lucrările de modernizare avansează”, a declarat primarul Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Bărbat dispărut, pe munte! Sunt căutări ample, pentru găsirea lui

Programul va începe cu secțiunea de film a Festivalului Flight, în weekendul 9-11 septembrie, incluzând trei filme urmate de dezbateri cu actori și producători, moderate de îndrăgita Irina-Margareta Nistor.

Următoarea secvență debutează vineri, 16 septembrie, cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment de tradiție care revine la Timișoara după 10 ani pentru a celebra cinematograful autohton cu trei dintre cele mai recente filme românești: Om-Câine, Capra cu Trei Iezi și Imaculat.

În completarea acestui eveniment, publicul cinefil este așteptat sâmbătă 17 septembrie să descopere în avanpremieră Marocco, urmat de o discuție cu regizorul Emanuel Pârvu și actrița timișoreancă Ana Indricău, iar duminică 18 septembrie regizorul Octav Chelaru și actorul timișorean Voicu Dumitraș vor răspunde întrebărilor spectatorilor după proiecția Balaur.

După acest concentrat de cinematografie autohtonă, weekendul 23-25 septembrie va pune accentul pe cea europeană.

Sunt programate filme pentru copii și adolescenți, avanpremiere cu spectaculosul documentar Le Chêne și spumoasa comedie El Buen Patron, dar și piesa de teatru Terapia Gorgo, prezentată în premieră de Teatrul Basca.

CITEŞTE ŞI: Gest extrem, la Timişoara! Un tânăr de 24 de ani şi-a pus capăt zilelor

Biletele pentru primele două weekenduri sunt deja disponibile:

Flight Film, 9 – 11 septembrie, intrare liberă

Noaptea Albă a Filmului Românesc, 16 septembrie: https://eventbook.ro/program/noaptea-alba-a-filmului-romanesc
Proiecția Marocco urmată de Q&A, 17 septembrie https://eventbook.ro/film/bilete-marocco-timisoara
Proiecția Balaur urmată de Q&A, 18 septembrie
https://eventbook.ro/film/bilete-balaur-timisoara

Programul complet al Cinema Victoria și modalitățile de achiziționare a biletelor vor fi anunțate foarte curând pe pagina de Facebook www.facebook.com/CinemaVictoriaTimișoara, cât și pe pagina web www.cinemavictoria-tm.ro, care va fi lansată toamna aceasta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.