Cinema Victoria te aşteaptă la film şi nu numai! Vor fi o mulţime de evenimente

Începând cu luna septembrie, Cinema Victoria, prima dintre fostele săli de cinema reabilitate de Primăria Timișoara, începe programarea constantă a evenimentelor cultural-artistice ce va cuprinde proiecții de film, piese de teatru, dezbateri și multe altele.

De coordonarea programului și de administrarea spațiului se ocupă o echipă din cadrul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, formată pentru moment din programator, proiecționist, administrator tehnic și casieră, sub conducerea Ioanei Dragomirescu, care a coordonat în ultimii patru ani Cinema Elvire Popesco din București.

”În sfârșit, unul dintre cinematografele de tradiție ale orașului redevine un spațiu perfect în care iubitorii de film bun se pot întâlni cu regularitate. E un loc care lipsea Timișoarei. Am promis în primăvară că deschidem Cinema Victoria publicului și că îl punem pe harta culturală locală, mă bucur că în septembrie promisiunea se îndeplinește. De acum, Cinema Victoria vine în fiecare săptămână cu propria ofertă culturală, gestionată de o echipă de profesioniști de la Centrul de Proiecte: filme de artă, dar și piese de teatru, evenimente și festivaluri propuse de operatori culturali locali și naționali. Urmează Studio, Timiș, Dacia și Freidorf, unde lucrările de modernizare avansează”, a declarat primarul Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Bărbat dispărut, pe munte! Sunt căutări ample, pentru găsirea lui

Programul va începe cu secțiunea de film a Festivalului Flight, în weekendul 9-11 septembrie, incluzând trei filme urmate de dezbateri cu actori și producători, moderate de îndrăgita Irina-Margareta Nistor.

Următoarea secvență debutează vineri, 16 septembrie, cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment de tradiție care revine la Timișoara după 10 ani pentru a celebra cinematograful autohton cu trei dintre cele mai recente filme românești: Om-Câine, Capra cu Trei Iezi și Imaculat.

În completarea acestui eveniment, publicul cinefil este așteptat sâmbătă 17 septembrie să descopere în avanpremieră Marocco, urmat de o discuție cu regizorul Emanuel Pârvu și actrița timișoreancă Ana Indricău, iar duminică 18 septembrie regizorul Octav Chelaru și actorul timișorean Voicu Dumitraș vor răspunde întrebărilor spectatorilor după proiecția Balaur.

După acest concentrat de cinematografie autohtonă, weekendul 23-25 septembrie va pune accentul pe cea europeană.

Sunt programate filme pentru copii și adolescenți, avanpremiere cu spectaculosul documentar Le Chêne și spumoasa comedie El Buen Patron, dar și piesa de teatru Terapia Gorgo, prezentată în premieră de Teatrul Basca.

CITEŞTE ŞI: Gest extrem, la Timişoara! Un tânăr de 24 de ani şi-a pus capăt zilelor

Biletele pentru primele două weekenduri sunt deja disponibile:

Flight Film, 9 – 11 septembrie, intrare liberă

Noaptea Albă a Filmului Românesc, 16 septembrie: https://eventbook.ro/program/noaptea-alba-a-filmului-romanesc
Proiecția Marocco urmată de Q&A, 17 septembrie https://eventbook.ro/film/bilete-marocco-timisoara
Proiecția Balaur urmată de Q&A, 18 septembrie
https://eventbook.ro/film/bilete-balaur-timisoara

Programul complet al Cinema Victoria și modalitățile de achiziționare a biletelor vor fi anunțate foarte curând pe pagina de Facebook www.facebook.com/CinemaVictoriaTimișoara, cât și pe pagina web www.cinemavictoria-tm.ro, care va fi lansată toamna aceasta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.