Skip to main content

Chinurile facerii! Bugetul uneia dintre cele mai bogate comune din Timiş, votat la a treia încercare! Primarul, obligat să respecte dorinţa locuitorilor

A fost nevoie de trei şedinţe de Consiliu Local, pentru ca bugetul comunei Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, să fie aprobat.

Primele două tentative au fost sortite eşecului, pentru că primarul Horia Bugarin ţinea cu dinţii de reciclarea drumurilor, adică acoperirea lor, cu un amestec de piatră şi pământ.

Şi asta în ciuda faptului că localnicii îşi doresc asfalt, aşa cum de altfel Bugarin le-a şi promis în campania electorală.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru şoferi! În parcarea CJT din centrul Timişoarei, plata se face mai uşor, după montarea unor echipamente moderne

Şi cum consilierii locali de la PSD, PNL, UDMR și PRO România au fost de partea cetăţenilor, au votat bugetul doar când primarul a acceptat să mute banii de la reciclare, la asfaltare.

“S-au făcut presiuni foarte mari asupra noastră, a consilierilor din opoziție. S-a intervenit peste tot, nici nu vă imaginați. Nu înțeleg de ce, pentru că până la urmă cererile noastre au fost oneste. De fapt, noi am cerut ca domnul primar să se apuce în sfârșit de treabă și să fie mult mai atent la cheltuirea banilor alocați. I-am cerut domnului primar să renunțe la lucrările de reciclare pentru că s-au devedit a fi păguboase și i-am impus asfaltarea a 5 km de drum în acest exercițiu bugetar. Au ținut cu dinții să realizeze aceste reciclări pentru că au alte interese, acum îmi este clar și nu mai am nici un dubiu. Proletarii neomarxiști nu sunt așa de cinstiți cum s-au prezentat în campania electorală”, a declarat consilierul local Pro România, Alina Sperlea, pentru sursadevest.ro

Astfel, majoritatea a câştigat, la fel şi locuitorii din Dumbrăviţa, pentru că în buget a fost prevăzută asfaltarea, până la finalul anului, a 5 kilometri de drum.

“Eu am emoții, singura lucrare de asfaltare din mandatul domnului primar a fost ratată. Este vorba de strada Rodiei. După cum știți lucrările pe acestă stradă sunt sistate, iar documentele care stau la baza lucrării sunt secrete, domnul primar a refuzat să ni le pună la dispoziție. Prin urmare, există posibilitatea să rateze și cei 5 km de drum asfaltat pe care noi i-am cerut prin acest amendament”, spune Liviu Popescu, consilier local PNL.

Votarea bugetului în forma agreată de consilierii din opoziţie este o nouă dovadă a crizei pe care o traversează USR, la Dumbrăviţa.

“Direcția în care mergem este una greșită, știm și noi dar ce pot eu să fac? La alegerile din 2024 vom avea mari probleme, trebuie să limităm pierderile. Pot să vă spun că am fost bine intenționați, însă asta a ieșit. Ne-am autoiluzionat. Eu nu cred că Horia își mai dorește un nou mandat, nu cred că va mai candida. Dar… mai vedem”, spune unul dintre consilierii locali USR din Dumbrăviţa, care vrea să îşi păstreze anonimatul.

Locuitorii din Dumbrăviţa îi reproşează primarului, printre altele, faptul că nu a atras fonduri europene, că a vrut să închidă Centru de Zi pentru Copii, că a lăsat elevii să meagă înghesuiţi în microbuzele şcolare şi că face lucrări de mântuială, din bani publici.

CITEŞTE ŞI: Profesor universitar, arestat pentru coruperea sexuală a unei copile de 13 ani! Reacţia UVT

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.