Skip to main content

Charles este oficial, noul rege al Marii Britanii! Urmează prima întâlnire cu membrii Guvernului

Este a doua zi de doliu în marea Britanie, după decesul Reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani.

Charles a devenit automat rege, însă proclamarea lui oficială s-a făcut astăzi, la Palatul St. James din centrul Londrei.

CITEŞTE ŞI: Mănăstirea cisterciană de la Igriș, din perspectiva cercetărilor arheologice! Expoziţie de neratat, la Muzeul Naţional al Banatului

În discursul pe care l-a susţinut în faţa Consiliului de Acensiune, Regele Charles al III-lea a vorbit despre continuitate, spunând că va încerca să urmeze exemplul mamei sale, a cărei domnie a fost una fără precedent.

Proclamaţia prin care Charles al III-lea a fost numit Rege, a fost citită publicului, în toate cele patru naţiujni britanice.

Ulterior, au fost trase salve de tun, în onoarea noul rege.

Tot astăzi, noul monarh din UK a semnat un ordin prin care declară ziua în care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a, sărbătoare legală.

La scurt timp după ce a fost proclamat rege, Charles s-a întors la Palatul Buckingham, unde va avea prima audienţă cu membrii cabinetului britanic.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Momentul în care o motociclistă a intrat în plin, într-o maşină, a fost filmat

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.