Skip to main content

Centura Timișoara Vest a obținut și acordul de mediu! Ce pași mai trebuie urmați până la începerea lucrărilor

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a eliberat acordul de mediu pentru realizarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest.

CNAIR a solicitat către APM Timiș, acordul de mediu, un aviz extrem de important în realizarea proiectului.

APM Timiș a emis ACORDUL DE MEDIU nr. 12/22.12.2023 pentru proiectul de infrastructură rutieră: „Varianta de Ocolire Timișoara Vest”, propus a fi amplasat în municipiul Timișoara, comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan, județul Timiș”, transmite APM Timiș.

Este vorba despre realizarea variante ocolitoare a municipiului Timișoara prin partea de vest, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 13,906 km.

Proiectul a parcurs procedura de evaluare a impactului asupra mediului,  se desfășoară preponderent în terenuri agricole și zone industriale sau comerciale, traversând totodată și Râul Bega. Realizarea proiectului nu va afecta terenuri naturale cu valoare ecologică ridicată sau zone cu areale naturale ce pot reprezenta habitat pentru diverse specii”, mai transmit cei de la APM Timiș.

În urmă cu aproape două săptămâni a fost aprobat și Studiul de Fezabilitate al investiției.

Conform ministrului Sorin Grindeanu, licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor ar fi trebuit lansată până la finalul acestui an, însă cel mai probabil va fi lansată la începutul anului viitor.

Valoarea estimată pentru construcția variantei ocolitoare, finanțată prin fonduri europene nerambursabile, este de 2,28 miliarde de lei.

Centura Vest va avea 14 kilometri și va lega bucata de centură deja funcțională, de la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și finalul centurii Sud, din zona Freidorf, după intersecția cu drumul spre Utvin.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.