Skip to main content

Centura Timișoara Vest a obținut și acordul de mediu! Ce pași mai trebuie urmați până la începerea lucrărilor

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a eliberat acordul de mediu pentru realizarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest.

CNAIR a solicitat către APM Timiș, acordul de mediu, un aviz extrem de important în realizarea proiectului.

APM Timiș a emis ACORDUL DE MEDIU nr. 12/22.12.2023 pentru proiectul de infrastructură rutieră: „Varianta de Ocolire Timișoara Vest”, propus a fi amplasat în municipiul Timișoara, comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan, județul Timiș”, transmite APM Timiș.

Este vorba despre realizarea variante ocolitoare a municipiului Timișoara prin partea de vest, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 13,906 km.

Proiectul a parcurs procedura de evaluare a impactului asupra mediului,  se desfășoară preponderent în terenuri agricole și zone industriale sau comerciale, traversând totodată și Râul Bega. Realizarea proiectului nu va afecta terenuri naturale cu valoare ecologică ridicată sau zone cu areale naturale ce pot reprezenta habitat pentru diverse specii”, mai transmit cei de la APM Timiș.

În urmă cu aproape două săptămâni a fost aprobat și Studiul de Fezabilitate al investiției.

Conform ministrului Sorin Grindeanu, licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor ar fi trebuit lansată până la finalul acestui an, însă cel mai probabil va fi lansată la începutul anului viitor.

Valoarea estimată pentru construcția variantei ocolitoare, finanțată prin fonduri europene nerambursabile, este de 2,28 miliarde de lei.

Centura Vest va avea 14 kilometri și va lega bucata de centură deja funcțională, de la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și finalul centurii Sud, din zona Freidorf, după intersecția cu drumul spre Utvin.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.