Skip to main content

Centura de vest a Timişoarei, la mâna constructorilor! Grideanu speră ca la licitaţia pentru execuţia lucrărilor să vină doar firme serioase

Peste trei ani, timişorenii ar putea circula de la un capăt la altul pe centura oraşului, pentru că la finalul lui 2026 ar urma să fie gata şi tronsonul Utvin-Sânandrei.

Este vorba despre centura de vest, pentru care licitaţia a fost lansată pe data de 8 februarie, iar firmele interesate au timp până pe 29 martie să îşi depună ofertele.

Costul estimat pentru șoseaua în lungime de 14 kilometri fiind estimat la 2,27 miliarde de lei, iar contractul va avea o durată de 30 de luni, 6 pentru proiectare și 24 pentru execuție.

Asta înseamnă că lucrarea va fi gata spre finalul anului 2026, însă doar în cazul în care licitaţia va fi câştigată de o firmă serioasă, care să respecte termenul contractual.

“Îmi doresc să vină companii puternice, să nu mai avem experiențe de tipul Tirrrena Scavi, așa cum am avut aici (pe centura de sud – n.a) ani la rând, să avem companii puternice care să ducă această lucrare importantă. Va fi la două benzi, pe fiecare sens și este o chestiune de oferte, de preț, o să vedem în momentul în care vom avea câștigătorii (când va fi gata lucrarea – n.a) E unul dintre punctele finale și țintele pe care mi le-am propus, în ceea ce privește Timișoara, din momentul în care am acceptat să rămân la Transporturi”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Centura de vest a Timişoarei va avea 14 kilometri și va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens.

Porneşte din zona localităţii Utvin, traversează Săcălazul şi se întinde până la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări.

Cu acest ultim tronson, orașul de pe Bega închide practic inelul de centură, asta după ce va fi finalizată și varianta ocolitoare Timișoara Sud, care se află în șantier în acest moment.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]