Skip to main content

Centura de vest a Timişoarei, la mâna constructorilor! Grindeanu speră ca la licitaţia pentru execuţia lucrărilor să vină doar firme serioase

Peste trei ani, timişorenii ar putea circula de la un capăt la altul pe centura oraşului, pentru că la finalul lui 2026 ar urma să fie gata şi tronsonul Utvin-Sânandrei.

Este vorba despre centura de vest, pentru care licitaţia a fost lansată pe data de 8 februarie, iar firmele interesate au timp până pe 29 martie să îşi depună ofertele.

Costul estimat pentru șoseaua în lungime de 14 kilometri fiind estimat la 2,27 miliarde de lei, iar contractul va avea o durată de 30 de luni, 6 pentru proiectare și 24 pentru execuție.

Asta înseamnă că lucrarea va fi gata spre finalul anului 2026, însă doar în cazul în care licitaţia va fi câştigată de o firmă serioasă, care să respecte termenul contractual.

“Îmi doresc să vină companii puternice, să nu mai avem experiențe de tipul Tirrrena Scavi, așa cum am avut aici (pe centura de sud – n.a) ani la rând, să avem companii puternice care să ducă această lucrare importantă. Va fi la două benzi, pe fiecare sens și este o chestiune de oferte, de preț, o să vedem în momentul în care vom avea câștigătorii (când va fi gata lucrarea – n.a) E unul dintre punctele finale și țintele pe care mi le-am propus, în ceea ce privește Timișoara, din momentul în care am acceptat să rămân la Transporturi”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Centura de vest a Timişoarei va avea 14 kilometri și va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens.

Porneşte din zona localităţii Utvin, traversează Săcălazul şi se întinde până la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări.

Cu acest ultim tronson, orașul de pe Bega închide practic inelul de centură, asta după ce va fi finalizată și varianta ocolitoare Timișoara Sud, care se află în șantier în acest moment.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.