Skip to main content

Centura de vest a Timişoarei, în consultare publică! Hai să îţi spui şi tu părerea despre proiectul care va costa peste 400 de milioane de euro

S-a mai făcut un pas către realizarea şoselei de ocolire a Timişoarei, prin partea de vest a oraşului.

Ministerul Transporturilor a deschis procedura de transparenţă decizională pentru studiul de fezabilitate care urmează să fie aprobat de Guvern, iar documentele pot fi consultate AICI.

Cei interesaţi pot transmite propuneri şi sugestii, până pe data de 19 ianuarie.

După consultarea publică şi adoptarea indicatorilor tehnico-economici, va fi lansată licitaţia pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

CITEŞTE ŞI: Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile județene din Timiș! Au fost răspândite peste 430 de tone de material antiderapant

Centura Vest va avea 14 kilometri și va lega bucata de centură deja funcțională, de la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și finalul centurii Sud, din zona Freidorf, după intersecția cu drumul spre Utvin.

Valoarea estimată a investiţiei (inclusiv TVA) este 2.278.939.000 lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 1.909.857.000 lei.

Finanțarea obiectivului se realizează din fonduri externe nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Varianta de ocolire Timișoara Vest porneşte din zona Sânmihaiu Român traversează Săcălazul şi se opreşte în zona Sânandrei, închizând centura.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.