Skip to main content

Centura de vest a Timişoarei, în consultare publică! Hai să îţi spui şi tu părerea despre proiectul care va costa peste 400 de milioane de euro

S-a mai făcut un pas către realizarea şoselei de ocolire a Timişoarei, prin partea de vest a oraşului.

Ministerul Transporturilor a deschis procedura de transparenţă decizională pentru studiul de fezabilitate care urmează să fie aprobat de Guvern, iar documentele pot fi consultate AICI.

Cei interesaţi pot transmite propuneri şi sugestii, până pe data de 19 ianuarie.

După consultarea publică şi adoptarea indicatorilor tehnico-economici, va fi lansată licitaţia pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

CITEŞTE ŞI: Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile județene din Timiș! Au fost răspândite peste 430 de tone de material antiderapant

Centura Vest va avea 14 kilometri și va lega bucata de centură deja funcțională, de la sensul giratoriu de lângă Sânandrei, pe DN 69 Timișoara – Arad, și finalul centurii Sud, din zona Freidorf, după intersecția cu drumul spre Utvin.

Valoarea estimată a investiţiei (inclusiv TVA) este 2.278.939.000 lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 1.909.857.000 lei.

Finanțarea obiectivului se realizează din fonduri externe nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Varianta de ocolire Timișoara Vest porneşte din zona Sânmihaiu Român traversează Săcălazul şi se opreşte în zona Sânandrei, închizând centura.

Proiectul include zece pasaje, patru noduri rutiere și două parcări.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.