Skip to main content

Centru de zi petru bătrâni, ca în filme, lângă Timişoara! Primăria Ghiroda, are unul dintre cele mai bune proiecte depuse spre finanţare prin PNRR

Ministerul Muncii a afişat lista proiectelor depuse spre finanţare prin PNRR, pentru crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.

Au fost sute de solicitări pentru înfiinţarea de centre de zi pentru persoane vârstnice, însă doar 111 au obţinut punctajul necesar pentru a fi declarate eligibile.

CITEŞTE ŞI: Bătaie de joc, la adresa şoferilor din Timişoara! Primăria blochează traficul pe mai multe străzi, dar face anunţul după închiderea circulaţiei

Printre acestea se numără şi proiectul depus de Primăria Ghiroda, care s-a clasat pe locul 8, cu 85 de puncte.

“A fost solicitată suma de 5.620.547,00 RON, dintr-un buget total de 6.994.927,00 RON, necesar pentru realizarea proiectului. Înființarea acestui centru de zi reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea calității vieții a persoanelor în vârstă și previne instituționalizarea lor. Cu atât mai mult, persoanele în vârstă cu afecțiuni care le provoacă mobilitate redusă vor putea beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu”, spune primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu.

Pe lângă proiectul de la Ghiroda, pe lista celor eligibile mai este unul singur din judeţul Timiş.

Este vorba despre cel depus de Primăria Cenad, care a întrunit 60 de puncte şi pentru care este eligibilă suma de 6,1 milioane de lei.

Lista finală a proiectelor care vor primi finanţare prin PNRR va fi publicată după rezolvarea contestaţiilor.

“Solicitanții care au depus proiecte în cadrul apelului competitiv ”PNRR/2023/C13/MMSS/I4. Centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice” care se consideră nedreptățit de rezultatele procesului de evaluare și selecție, pot formula o contestație prin intermediului portalului web https://proiecte.pnrr.gov.ro (modulul CLARIFICĂRI/CONTESTAȚII) în perioada de depunere a contestației prevăzută în Calendar estimat apel actualizat (depunere contestații: 30 august – 1 septembrie 2023). Pot fi depuse contestații atât pentru proiectele cu statusul respins cât și cu statusul aprobat, în platformă”, transmite Ministerul Muncii.

Foto cu scop ilustrativ

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.