Skip to main content

Centru de zi petru bătrâni, ca în filme, lângă Timişoara! Primăria Ghiroda, are unul dintre cele mai bune proiecte depuse spre finanţare prin PNRR

Ministerul Muncii a afişat lista proiectelor depuse spre finanţare prin PNRR, pentru crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.

Au fost sute de solicitări pentru înfiinţarea de centre de zi pentru persoane vârstnice, însă doar 111 au obţinut punctajul necesar pentru a fi declarate eligibile.

CITEŞTE ŞI: Bătaie de joc, la adresa şoferilor din Timişoara! Primăria blochează traficul pe mai multe străzi, dar face anunţul după închiderea circulaţiei

Printre acestea se numără şi proiectul depus de Primăria Ghiroda, care s-a clasat pe locul 8, cu 85 de puncte.

“A fost solicitată suma de 5.620.547,00 RON, dintr-un buget total de 6.994.927,00 RON, necesar pentru realizarea proiectului. Înființarea acestui centru de zi reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea calității vieții a persoanelor în vârstă și previne instituționalizarea lor. Cu atât mai mult, persoanele în vârstă cu afecțiuni care le provoacă mobilitate redusă vor putea beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu”, spune primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu.

Pe lângă proiectul de la Ghiroda, pe lista celor eligibile mai este unul singur din judeţul Timiş.

Este vorba despre cel depus de Primăria Cenad, care a întrunit 60 de puncte şi pentru care este eligibilă suma de 6,1 milioane de lei.

Lista finală a proiectelor care vor primi finanţare prin PNRR va fi publicată după rezolvarea contestaţiilor.

“Solicitanții care au depus proiecte în cadrul apelului competitiv ”PNRR/2023/C13/MMSS/I4. Centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice” care se consideră nedreptățit de rezultatele procesului de evaluare și selecție, pot formula o contestație prin intermediului portalului web https://proiecte.pnrr.gov.ro (modulul CLARIFICĂRI/CONTESTAȚII) în perioada de depunere a contestației prevăzută în Calendar estimat apel actualizat (depunere contestații: 30 august – 1 septembrie 2023). Pot fi depuse contestații atât pentru proiectele cu statusul respins cât și cu statusul aprobat, în platformă”, transmite Ministerul Muncii.

Foto cu scop ilustrativ

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.