Skip to main content

Centru de terapie pentru victimele traficului de droguri din Timişoara! Clubul Lions Diamond lansează proiectul “Nu eşti singur şi nici singurul”

250 de liceeni din Timişoara au participat, astăzi la conferința „Stop drog. Fii liber”, organizată la Consiliul Judeţean Timiş.

Este vorba despre un eveniment iniţiat de Clubul Lions Diamond Timișoara, alături de CJT, Inspectoratul Şcolar, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș Penitenciarul Timișoara și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Cercetări în curtea Primăriei, după vandalizarea maşinii lui Cosmin Tabără! Viceprimarul: Sunt un adversar politic

În cadrul acţiunii a fost lansat si proiectul “Nu esti singur si nici singurul” şi a fost anunţată deschiderea unui centru de terapie pentru tinerii consumatori de stupefiante.

“Problema consumului de droguri este una reală, iar noi am luat decizia ca îna cest an să ne concentrăm în această direcţie. Pe lângă acţiunile de prevenţie pe care le efectuăm în şcolile din judeţul Timiş şi programele pe care le implementăm, am iniţiat proiectul “Nu eşti singur şi nici singurul”, prin care oferim sprijin celor care deja sunt consumatori”, a explicat Ramona Olteanu, preşedintele Clubului Lions Diamond Timişoara.

Cei care reuşesc să scape de dependenţă au nevoie de terapie, însă la Timişoara nu există un centru avizat.

Tocmai de aceea, voluntarele Lions Diamond au identificat o clădire pe care o amenajează deja, pentru a răspunde nevoilor foştilor consumatori de drprguri.

Clădirea a fost pusă la dispoziţie de CJT, iar costurile cu amenăjările si cu personalul vor fi suportate din donaţii.

În judeţul Timiş, peste 11% din elevii de liceu au consumat cel puţin o dată, substanţe interzise.

CITEŞTE ŞI: Invitaţie la film! UVT îţi prezintă oraşul, aşa cum nu l-ai mai văzut

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.