Skip to main content

Cel mai vocal angajat din Primăria Timişoara, dat afară! Mirela Toc îl acuză pe Fritz de complicitate la încălcarea legii

Comisia de Disciplină a Primăriei Timișoara a emis raportul final în vederea luării măsurilor de demitere a unui funcționar public.

Este vorba despre Mirela Toca, care în ultimii ani s-a făcut remarcată prin faptul că a reclamat, în repetate rânduri, încălcarea legii şi prejudicierea bugetului local.

Criticile pe care le-a adus în spaţiul public, mai marilor din Primărie, au adus-o, de mai multe ori în faţa Comisiei de Disciplină, care acum a decis încheierea contractului de muncă.

“Funcționarul public nu și-a îndeplinit în mod repetat atribuțiile de serviciu, a creat obstacole în desfășurarea activității colegilor, a furnizat informații eronate cetățenilor, ceea ce a adus prejudicii activității departamentului din care făcea parte, precum și instigarea cetățenilor să încalce legea. Primăria Timișoara nu tolerează astfel de comportamente în rândul corpului funcționarilor publici, care au obligația să manifeste respect față de cetățean și să-și ducă la îndeplinire atribuțiile de serviciu în mod profesionist și competent”, transmite Primăria Timişoara.

De cealaltă parte, Mirela Toc spune că totul este o răzbunare a primarului Dominc Fritz, care a nu a putut tolera criticile şi acţiunile în instanţă.

Iniţial, a încercat să o îndepărteze, mutând-o la Poliţia Locală, unde angajata Primăriei a găsit alte nereguli pe care le-a făcut publice.

“Am făcut o plângere penală împotriva şefului Serviciului de Mediu de la Poliţia Locală Timişora, care a avut un comportament abuziv împotriva mea şi a colegului meu, care, printr-o dispoziţie a primarului Dominc Fritz, ne-a detaşat mascat la Poliţia Locală, să verificăm, împreună cu Retim, colectarea deşeurilor. M-a trimis acolo ca să scape de mine, iar eu am citit legislaţia şi am văzut că amenzile date de poliţiştii locali pentru colectarea deşeurilor de către persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari sunt ilegale. Sunt de 10 ori mai mari decât cele prevăzute în legislaţie. Îm plus, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei de Mediu nu au astfel de atribuţii”, a declarat Mirela Toc, pentru Sursa de Vest.

Asta i-a atras un nou val de antipatii, care a culminat cu demiterea ei.

Însă, pentru Mirela Toc asta nu înseamnă sfârşitul luptei, pentru că este hotărâtă să meargă până în pânzele albe ca să i se facă dreptate.

Anunţă că va face noi plângeri penale şi îl acuză pe primarul oraşului că este părtaş la abuzurile din instituţie.

“Dominc Fritz este complice la încălcarea legii pentru că i-am scris şi avem şi procese în instanţă, pentru că această Comisie nu este legal constituită. Am rămas cu un gust amar, pentru că, fiind cetăţean german, nu şi-ar fi permis, dacă ar fi fost primar în Germania, să încalce legislaţia, aşa cum o face aici. Dovadă stau rapoartele Curţii de Conturi şi descinderile organelor de cercetare penală de atâtea ori, la Primăria Timişoara, pentru ridicarea de diverse documente”, mai spune Mirela Toc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.