Skip to main content

Cel mai vocal angajat din Primăria Timişoara, dat afară! Mirela Toc îl acuză pe Fritz de complicitate la încălcarea legii

Comisia de Disciplină a Primăriei Timișoara a emis raportul final în vederea luării măsurilor de demitere a unui funcționar public.

Este vorba despre Mirela Toca, care în ultimii ani s-a făcut remarcată prin faptul că a reclamat, în repetate rânduri, încălcarea legii şi prejudicierea bugetului local.

Criticile pe care le-a adus în spaţiul public, mai marilor din Primărie, au adus-o, de mai multe ori în faţa Comisiei de Disciplină, care acum a decis încheierea contractului de muncă.

“Funcționarul public nu și-a îndeplinit în mod repetat atribuțiile de serviciu, a creat obstacole în desfășurarea activității colegilor, a furnizat informații eronate cetățenilor, ceea ce a adus prejudicii activității departamentului din care făcea parte, precum și instigarea cetățenilor să încalce legea. Primăria Timișoara nu tolerează astfel de comportamente în rândul corpului funcționarilor publici, care au obligația să manifeste respect față de cetățean și să-și ducă la îndeplinire atribuțiile de serviciu în mod profesionist și competent”, transmite Primăria Timişoara.

De cealaltă parte, Mirela Toc spune că totul este o răzbunare a primarului Dominc Fritz, care a nu a putut tolera criticile şi acţiunile în instanţă.

Iniţial, a încercat să o îndepărteze, mutând-o la Poliţia Locală, unde angajata Primăriei a găsit alte nereguli pe care le-a făcut publice.

“Am făcut o plângere penală împotriva şefului Serviciului de Mediu de la Poliţia Locală Timişora, care a avut un comportament abuziv împotriva mea şi a colegului meu, care, printr-o dispoziţie a primarului Dominc Fritz, ne-a detaşat mascat la Poliţia Locală, să verificăm, împreună cu Retim, colectarea deşeurilor. M-a trimis acolo ca să scape de mine, iar eu am citit legislaţia şi am văzut că amenzile date de poliţiştii locali pentru colectarea deşeurilor de către persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari sunt ilegale. Sunt de 10 ori mai mari decât cele prevăzute în legislaţie. Îm plus, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei de Mediu nu au astfel de atribuţii”, a declarat Mirela Toc, pentru Sursa de Vest.

Asta i-a atras un nou val de antipatii, care a culminat cu demiterea ei.

Însă, pentru Mirela Toc asta nu înseamnă sfârşitul luptei, pentru că este hotărâtă să meargă până în pânzele albe ca să i se facă dreptate.

Anunţă că va face noi plângeri penale şi îl acuză pe primarul oraşului că este părtaş la abuzurile din instituţie.

“Dominc Fritz este complice la încălcarea legii pentru că i-am scris şi avem şi procese în instanţă, pentru că această Comisie nu este legal constituită. Am rămas cu un gust amar, pentru că, fiind cetăţean german, nu şi-ar fi permis, dacă ar fi fost primar în Germania, să încalce legislaţia, aşa cum o face aici. Dovadă stau rapoartele Curţii de Conturi şi descinderile organelor de cercetare penală de atâtea ori, la Primăria Timişoara, pentru ridicarea de diverse documente”, mai spune Mirela Toc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.