Skip to main content

Cea mai scurtă noapte din an! Trecem la ora de vară, astfel că vom da ceasurile înainte, cu o oră

În această noapte, România trece la ora de vară, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Această modificare marchează trecerea la un program de lumină naturală prelungită și semnifică apropierea sezonului cald.

Practic, avem mai multă lumină naturală în orele de seară, încurajându-se astfel, activitățile în aer liber și economisirea energiei electrice.

CITEŞTE ŞI: Ai început curățenia de primăvară? Iată cum poți scăpa de deșeuri, în mod gratuit!

Trecerea la ora de vară este o practică recurentă în multe țări din întreaga lume, având ca scop principal economisirea energiei și optimizarea utilizării luminii naturale.

Totuși, de-a lungul timpului, au existat dezbateri privind beneficiile reale ale acestei schimbări de orar, iar unele studii sugerează că efectele asupra economiei și asupra stării de sănătate pot fi complexe și uneori contradictorii.

În ultimii ani, în Uniunea Europeană, au existat discuții despre abandonarea trecerii la ora de vară, cu argumente care sugerează că acest proces ar putea fi deranjant pentru ritmul circadian al oamenilor și ar putea avea efecte negative asupra sănătății.

Cu toate acestea, o decizie finală în acest sens este încă în așteptare, iar multe țări continuă să aplice trecerea la ora de vară în mod tradițional.

CITEŞTE ŞI: Raul Olajos a intrat în cursa pentru Primăria Timişoara! REPER şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile din 9 iunie

În România, schimbarea la ora de vară este coordonată cu alte țări europene și este reglementată de legislația națională, care specifică data și ora exactă a schimbării.

Această tranziție afectează programul de lucru al companiilor, transportul public, precum și activitățile cotidiene ale oamenilor, care trebuie să își ajusteze ceasurile și programele în consecință.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.