Skip to main content

Ai început curățenia de primăvară? Iată cum poți scăpa de deșeuri, în mod gratuit!

Odată cu sosirea primăverii, locuitorii din Timișoara și împrejurimi își curăță gospodăriile și pot acum să elimine deșeurile în mod responsabil, fără costuri, prin serviciile oferite de RETIM!

Aceștia pot scăpa de deșeuri cu ajutorul companiei Retim, fără a risca să fie sancționați de către autoritățiile locale.

Așadar, timișorenii pot depune prin aport voluntar deșeuri precum mobilă, covoare, gresie, obiecte sanitare, polistiren și carton provenite de la ambalaje, la unul din cele patru centre de colectare din orașul de pe Bega.

Punctele de colectare sunt amplasate în următoarele locații: 

Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

Str. A Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)

Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr. 3)(L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Vă reamintim că pentru a preveni abandonul deșeurilor și sancționarea cetățenilor, Primăria Timișoara împreună cu Retim au deschis patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase de uz casnic si deșeuri rezultate din construcții și demolări.

Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise. Acestea fiind 5mc/persoană/lună pentru deșeurile voluminoase de uz casnic și 1mc/persoană/lună pentru deșeurile rezultate din construcții și demolări.

Abandonul și eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop este interzisă și constituie o contravenție și se sancționează cu amenzi de la 30.000 de lei la 45.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

În anumite localități din județ, în ceea ce privește colectarea deșeurilor de tip voluminoase și periculoase din menajer, Retim organizează periodic campanii sezoniere.

Colectarea deșeurilor în cadrul campaniilor se face prin predarea personală a gunoaielor la punctele fixe de colectare din localități, într-un anumit interval orar, stabilit de comun acord cu primăriile.

Următoarea campanie organizată de Retim împreună cu ADID Timiș este pentru colectarea deșeurilor voluminoase. Aceasta va avea loc în perioada 01 aprilie – 30 mai 2024, în Zona 0 Ghizela a judeţului Timiş. Sunt cuprinse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Bogda (și în Buzad), Boldur (Ohaba – Forgaci și Jabăr), Brestovăț, Chevereșu Mare (și în Dragșina și Vucova), Coșteiu, Criciova (și în Jdioara și Cireșu), Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița (Sârbova, Hitiaș și Căpăt), Sacoșu Turcesc (și în Berini), Secaș, Știuca, Topolovățu Mare (și în Cralovăț), Victor Vlad Delamarina și Belinț.

CITEȘTE ȘI: Colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela, a județului Timiș! Începe cea de-a doua campanie trimestrială organizată de Retim și ADID Timiș din anul 2024

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.