Cea mai modernă maternitate din România se ridică la Timişoara! A fost semnat contractul de execuţie

Cu o suprafaţă de 5.000 de mp şi o capacitate de 124 de locuri, noua maternitate din Timişoara începe să prindă contur.

Construcţia va fi ridicată lângă Casa Austria şi va găzdui activitatea Maternităţii Bega, care momentan funcţionează într-o clădire veche.

CITEŞTE ŞI: Am depăşit pragul de 29.000 de infectări cu coronavirus! Din păcate, 227 de bolnavi sunt în stare gravă, la terapie intensivă

Astăzi, în cadrul acestei lansări, semnăm proiectul efectiv pentru cee ace înseamnă proiectare şi execuţie, un contract în valoare de 38.850.000 de lei plus TVA. Sunt prevăzute termene foarte clare: 5 luni pentru finalizarea proiectului şi cu obţinerea avizelor, cele cinci luni vor decurge din momentul emiterii ordinului de începere şi cu un termen de realizare a proiectului, a construcţiei, care presupune şi construcţia şi dotarea cu aparatură medical, până la 31 octombrie 2022”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Noua maternitate va avea secţii de fertilizare in vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi spitalizare de zi.

“Cu toţii ne dorim să funcţionăm într-o clădire corespunzătoare, având în vedere performanţele medicale pe care echipa de la Maternitatea Bega le-a realizat de-a lungul timpului, astfel încât a devenit cunoscută nu doar în România ci şi în afara graniţelor ţării. De astăzi începânt, tot colectivul Maternităţii Bega va sta cu sufletul la gură şi va urmări ca fiecare etapă din acest proiect să fie dusă la bun sfârşit. Având în vedere că, la ora actuală, maternitatea dispune de unele dintre cele mai modern echipamente, în specialitatea obstetrică-ginecologie, considerăm că prin investiţiile pe care le vom face, vom deveni maternitatea numărul 1 în România, atât din punct de vedere al clădirii cât şi al dotării cu aparatură medicală”, a spus şeful Maternităţii Bega, Marius Craina.

Investiţia se ridică la 12,5 milioane de euro, din care peste 3 milioane de euro sunt alocate dotării cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie.

CITEŞTE ŞI: Aproape de coma alcoolică! Cât de mult a putut să bea un bărbat, înainte de a urca volan?

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Și tu poți fi ajutorul lui Moș Crăciun pentru ca acesta să ajungă la fiecare copil ucrainean refugiat în Timișoara!

Asociația LOGS invită timișorenii cu inima mare, să se alăture campaniei de strângere de cadouri pentru cei 320 de copii din Ucraina care locuiesc în prezent în Timișoara.

Încă 12 milioane de euro, pentru transportul public din Timişoara! Primăria a câştigat un nou proiect prin PNRR

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat proiectul ”Achiziția de mijloace de transport mai puțin poluante (troleibuze) necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul Timișoara”, prin PNRR.

Bebeluşii de la Maternitatea Odobescu, lăsaţi în frig, o noapte întreagă! Societatea anunţă că are cărbune şi gaz, dar problema este alta

Administratorul special al Societăţii de Termoficare a Timişoarei anunţă ce stocuri de materie primă are în acest moment, pentru producerea agentului termic.

Moment plin de emoţie, la Timişoara! Un pompier a ieșit din dispozitivul de defilare și și-a cerut iubita în căsătorie

Ziua Naţională a României va avea de acum, o însemnătate deosebită pentru un cuplu din Timişoara.Este vorba despre Andrei, un pompier de la ISU Banat şi iubita lui, Ana-Maria.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.