CCIAT urmează tendința ascendentă a relațiilor și cooperării cu Republica Serbia!

top 3 1

În perioada 19 – 20 aprilie, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriţă, va face o vizită de lucru la Belgrad, pentru întrevederi cu conducerea CCI Belgrad și cea a Centrului Expozițional Belgrad.

În cadrul acestor întâlniri, stabilite cu sprijinul Consulatului General al Republicii Serbia la Timișoara, vor fi abordate teme de interes pentru comunitatea de afaceri din cele două țări și regiuni.

Astfel, subiectele de discuție vizează propuneri de acțiuni pentru anul în curs, respectiv: Organizarea unui Forum de Afaceri multisectorial și întâlniri de tip B2B, la Belgrad sau la Timișoara; Organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș a unei expoziții de produse și servicii oferite de companii din Serbia.

Acțiunile cu caracter permanent vizează: Organizarea de misiuni economice de vizitare a târgurilor și expoziților sectoriale din Timișoara și Belgrad și/sau participarea firmelor cu stand individual sau colectiv, în condiții financiare de reciprocitate; Identificarea de firme din Rep. Serbia interesate să investească în România și/sau interesate să intre in parteneriate cu companii din România (joint ventures, alte tipuri de asociere) din domenii de interes (construcții industriale, producție, altele); Colaborare în proiecte derulate în cadrul Federației Camerelor de Comerț Dunărene, în calitate de membri a celor două organizații camerale.

Totodată, Președinții camerelor de comerț vor semna un nou Acord de Colaborare, reactualizare a celui semnat la Belgrad, în iunie 2013.

Sunt convinsă că vizita la Belgrad va aduce o contribuție importantă la creșterea volumului schimburilor comerciale, la consolidarea în continuare a cooperării economice bilaterale și la încurajarea celor două medii de afaceri să intensifice contactele directe prin participarea la misiuni economice, forumuri de afaceri sau târguri organizate în cele două țări”, spune președintele CCIAT, Florica CHIRiȚĂ.

Conform informațiilor oferite de ORC Timiș, la 31 decembrie 2021, erau înmatriculate un număr de 322 de firme cu asociați din Serbia, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 7,3 mil. de Euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Atenţie, şoferi! Se închide strada Mircea Hoinic din Timişoara

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a primit aviz favorabil din partea Comisiei de circulație pentru închiderea traficului rutier pe strada Mircea Hoinic.

FOTO Sute de agenţi economici, la seminarul de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedura Fiscală, organizat de CCIAT

Seminar de informare privind modificările aduse Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, organizat de CCIAT în parteneriat cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.