Skip to main content

CCIA Timiș organizează un nou workshop în cadrul proiectului transfrontalier destinat pieței muncii!

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează cel de-al doilea workshop din cadrul proiectului transfrontalier “Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”.

Evenimentul are loc în data de 29 ianuarie 2020, ora 11.00, în Sala de Conferințe a Hotelului Central (str. Nicolaus Lenau nr. 6).

Scopul întâlnirii este de a prezenta situația actuală a pieței muncii din regiunea transfrontalieră, precum și prezentarea rezultatelor obținute din prelucrarea datelor colectate pe bază de chestionar de la instituții și agenți economici. Totodată, lucrarea va conține informații despre reglementările din domeniu, dar și obiective, măsuri și priorități, în scopul creării unui model viabil și sustenabil de îmbunătățire a situației prezente atât pentru partea română, cât și pentru cea sârbă.

La eveniment au fost invitați să participe agenți economici, potențiali angajatori, reprezentanți ai unor instituții publice locale, reprezentanți ai grupului țintă, membrii echipei de proiect.

Proiectul a fost lansat în 27 septembrie 2019 și are o durată de 12 luni.

Partenerii proiectului sunt: Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenianin – partener coordonator și Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin și CCIA Timiș – parteneri. 

Proiectul are ca obiectiv principal identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de forță de muncă în partea de vest a României.

Proiectul se adresează șomerilor și persoanelor care intenționează să își deschidă propria afacere, reprezentanților autorităților publice, firmelor, organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor cât și altor categorii, inclusiv rezidenților din regiunea transfrontalieră.

Rezultate prevăzute în proiect sunt: Elaborarea unui studiu privind piața forței de muncă în Regiunea Banat; Crearea unei Comitet  Consultativ; Instruirea a 80 persoane din grupul țintă prin sesiuni de training; Organizarea unui târg de joburi la Timișoara; Organizarea unei întâlniri de tip B2B în domeniul forței de muncă la Zrenianin; Crearea unui portal cu informații specifice, disponibil în limbile română, sârbă și engleză.

Proiectul se înscrie pe linia preocupărilor CCIA Timiș privind găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă, fiind cel de-al doilea proiect implementat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, după “Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră (LaborNet)”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Celebra replică shakespeariană „azi iarna dezbinării noastre s-a schimbat” va răsuna pentru prima dată într-o montare a Teatrului Național din Timișoara, duminică, 30 martie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național, în debutul premierei cu spectacolul Richard al III-lea.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de beneficiar, și Expert Business Center SRL partener, invită angajații din Regiunea Vest la cursuri GRATUITE inovative, special concepute pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și crește oportunitățile de carieră.
În calitate de beneficiar și lider de parteneriat, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită angajații din Regiunea Vest la cursurile GRATUITE din cadrul Proiectului #Skills4Future.
Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată anual pe 24 martie, atrage atenția asupra necesitatea combaterii acestei boli infecțioase grave, care rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.