Skip to main content

Carnagiu, lângă Timişoara! Aproape două sute de miei şi oi au fost ucise de câinii fără stăpân! Primarul anunţă o situaţie de criză fără precedent

Autorităţile din comuna Giroc sunt în alertă după atacurile petrecute în două zile consecutive, asupra unor turme de oi de pe raza localităţii.

De vină ar fi o haită de câini vagabonzi care în noaptea de marţi spre miercuri a dat iama la o stână şi a ucis 40 de ovine.

În noaptea următoare, măcelul a continuat şi a fost de o amploare mult mai mare, fiind ucise 30 de oi şi 100 de miei.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș anunță noi oportunități de finanțare AFIR 2023-2027! Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile?

Problema este cu atât mai gravă cu cât autorităţile nu au, cel puţin pentru moment, nicio rezolvare.

Primăria nu are serviciu propriu de ecarisaj, iar singura firmă care a fost dispusă să adune câinii vagabonzi din Giroc este Danyflor, a cărei activitate a fost suspendată, la mijlocul lunii februarie, din cauza condiţiilor insalubre în care erau ţinute patrupedele.

„Într-un incident grav şi alarmant care subliniază urgenţa şi magnitudinea problemelor legate de câinii vagabonzi, comuna Giroc se confruntă cu o pierdere devastatoare. În noaptea de 13 spre 14 martie 2024, la marginea localităţii, o stână a fost scena unui atac îngrozitor, în care 30 de oi şi aproape 100 de miei au murit atacaţi de o haită de câini vagabonzi. Precizez că marea majoritate a animalelor au sfârşit prin sufocare. Acest incident vine la doar o zi după ce alte 40 de ovine au fost descoperite decedate în condiţii similare”, spune primarul comunei Giroc, Dan Vârtosu.

Acum, edilul face apel către toate instituţiile abilitatea, dar şi către asociaţiile de protecţie a animalelor, să îl ajute să rezolve această problemă a câinilor vagabonzi.

Vârtosu consideră că localitatea este într-o situaţie de criză, în contextul în care câinii fără stăpân pun în pericol nu doar animalele de pe raza comunei, ci şi oamenii.

CITEŞTE ŞI: Caz şocant, descoperit de anchetatori! Copii obligaţi să muncească din greu şi răsplătiţi cu droguri şi alcool

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.