Skip to main content

CCIA Timiș anunță noi oportunități de finanțare AFIR 2023-2027! Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile?

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis continuă seria sesiunilor de informare a agentilor economici.

Astfel, în acestă dimineață, a avut loc seminarul de prezentare a oportunitatilor de finanțare oferite prin Planul Strategic PAC 2023-2027, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest.

„Iată, suntem la al III-lea seminar, și ne face plăcere că este alături de noi un partener deja tradițional. Este domnul Iulian Bucătaru, director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest. Sigur că interesul ar trebui să fie foarte mare al fermierilor, al investitorilor, și nu în ultimul rând, al administrațiilor locale care vor să atraga fonduri pentru investițiile rurale din localitatea în care activează. Noi ne bucurăm că am avut un număr destul de mare de confirmări, interesul există. Ce aș vrea să mai spun e ca lista continuă. O să organizăm, săptămâna viitoare, seminarul cu AJOFM-ul, după aceea urmează cu mediul, după aceea construcțiile, DSVSA-ul, DSP-ul, fostul OPC. Nu o să lipsească nicio instituție a serviciilor deconcentrate. Sunt firme care sunt interesate și ar trebui să le intereseze, pentru că, de pe o zi pe alta, vedem firme care se închid, magazine care se închid, și dacă ar fi prevenția înainte, acele firme nu ar mai fi închise”, a spus Florica Chiriță, președinte Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș.

Evenimentul a vizat, mai ales fermierii, investitorii și administrațiile locale, adică cei care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală.

„Suntem aici pentru a aduce în atentia celor interesați acelați Fond European pentru Dezvoltare Rurală din care vin resursele financiare pentru a implementa programele pe care România le derulează. Am vorbit până acum despre un Program de Dezvoltare Rurală 2007-2013, urmat de perioada de programare 2014-2020, iar acum vorbim, în contextul schimbării regulamentelor europene, de un program național strategic, sau pe scurt PS-PAC 2023-2027. Anul acesta Ministerul are în vedere lansarea sesiunii de depunere de proiecte pentru 17 intervenții, care însumează aproximativ 1,3 miliarde de euro, valoare nerambursabilă. Alocarea este națională. Aceste intervenții au în vedere o largă arie de adresabilitate, componenta agricolă este majoritară, dar există și o componentă care vizează investiții în zona neagricolă, dar suma este mică acolo”, transmite Iulian Bucătaru, director adjunct general al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest.

Planul Strategic PAC 2023-2027 include 89 de intervenții, prin care fermierii pot accesa fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, având un buget de 15,8 miliarde de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.