Skip to main content

Caniculă urmată de ploi torențiale și vijelii, în Timiș! Județul, vizat de două coduri galbene emise de meteorologi!

Meteorologii au emis două coduri galbene pentru județul Timiș!

Primul este de caniculă, valabil pe parcursul zilei de astăzi, iar cel de-al doilea, de instabilitate atmosferică, intră în vigoare în această seară de la ora 20.00 și este valabil până mâine dimineață la ora 10.00.

Vor fi temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat în județele din Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi în general de 35-37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

De la ora 20.00, în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.