Skip to main content

91 de propuneri depuse în cadrul programului de bugetare participativă! Timișorenii își doresc parcuri noi, locuri de joacă și terenuri de sport!

S-a încheiat etapa de depunere a proiectelor din cadrul celei de-a treia ediții a programului de bugetare participativă „Timișoara decide!” 2024.

Parcuri noi, locuri de joacă, terenuri de sport și intervenții pentru îmbunătățirea spațiului public reprezintă o parte din proiectele pe care timișorenii le doresc în cartierul lor. În total, 72 de persoane au depus 91 de propuneri care pot crește calitatea vieții în oraș. 

Anul acesta, bugetul a fost împărțit pentru prima oară pe zone din oraș. Din acest motiv mai multe grupuri de cetățeni au fost motivați să identifice nevoile și prioritățile din apropierea lor. Astfel, competiția se derulează la nivel de zonă și nu la nivel de oraș, cum a fost în cele două ediții anterioare.

Propunerile au fost mai bine distribuite la nivelul celor 8 zone și au prezentat o calitate mai bună, fiind mai detaliate și mai bine argumentate. Acest rezultat se datorează și sprijinului managerilor de cartier care au fost în contact direct cu cetățenii cu inițiativă, participând la peste 30 de întâlniri în cartiere. Totodată, aceștia au luat legătura cu inițiatorii propunerilor, pe parcursul etapei de depunere, pentru a îi îndruma și consilia”, transmite municipalitatea.  

În perioada următoare, până pe 15 august, are loc etapa de verificare a eligibilității, efectuată de membrii Comisiei de Buget Participativ 2024, formată din 5 angajați ai Primăriei și 4 membri activi ai comunității, selectați prin apel public. Ulterior, proiectele eligibile vor trece printr-o perioadă de analiză juridică, tehnică și financiară, efectuată de structurile de specialitate ale primăriei.   

În perioada 15 – 22 august va avea loc etapa de contestații, urmând ca din data de 23 august să înceapă etapa de votare, care se va încheia în 23 septembrie. 

Programul de bugetare participativă din acest an are o alocare financiară de 4 milioane de lei din bugetul local. Prin acest instrument, locuitorii Timișoarei pot participa activ la guvernarea orașului și la stabilirea priorităților zonei în care locuiesc. Prin depunerea proiectelor, contribuțiile la propunerile depuse de alte persoane prin întrebări, sugestii, completări și vot, timișorenii au ocazia de a decide cum sunt investite fondurile în beneficiul comunității. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.