Campionii României la rugby au prezentat oficial trofeul câștigat duminică, pe stadionul Arcul de Triumf! Fritz anunță că unul dintre jucători va deveni cetățean de onoare
Echipa de rugby a Timișoarei și-a prezentat, astăzi, trofeul câștigat în urmă cu patru zile, după finala cu Știința Baia Mare, în urma căreia a devenit campioană națională.
Alături de jucători, antrenor și managerul clubului, la eveniment au fost prezenți prorectorul USVT și primarul orașului.
Cei doi și-au declarat susținerea față de echipa care a reușit să se impună constant în fața unora dintre cele mai puternice cluburi din țară.
Dominic Fritz s-a arătat mândru de reușita sportivilor timișoreni, care în ciuda condițiilor precare în care se antrenează, au reușit să devină campioni naționali.
Totodată, edilul a promis echipei și o primă pentru victoria obținută, însă nu a menționat valoarea acesteia și nici momentul în care va ajunge la jucători.
„Este un rezultat la care nu trebuie să ne obișnuim, deși știm că avem o echipă performantă, care a luat de mai multe ori acest titlu. Totuși este un rezultat care ne bucură, pentru că știm că condițiile în care se antrenează, în care a funcționat echipa și clubul au fost dificile. Am avut inclusiv această decizie a Curții de Conturi de a limita salariile, dar și infrastructura pentru rugby-ul timișorean a suferit și are nevoie de a-și reveni. Tocmai de aceea sunt recunoscător că sunt un exemplu de perseverență, de spirit de echipă, de profesionalism și că astfel au reușit să câștige”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Antrenorul echipei a precizat greutățile cu care s-au confruntat jucătorii în meciurile din acest sezon, dar și care sunt punctele forte ale sportivilor timișoreni.
„Rezultatele campionatului au demonstrat că l-am dominat, dar fazele finale rămân faze finale, care tot timpul au o necunoscută. S-a văzut inclusiv în semifinala cu Steaua, în care toată lumea probabil ne vedea favoriți cerți pentru victorie. Am obținut-o, dar ca și ultimele meciuri, ca și finala, victoriile au venit foarte greu, printr-o muncă asiduă, printr-un spirit de echipă și maturitate de care băieții au dat dovadă. A fost principalul atu al acestei echipe”, a spus antrenorul echipei, Mugur Preda.
Managerul echipei a prezentat și el momentele grele din acest sezon și a spus că tocmai astfel de situații au sporit încrederea și motivația rugby-știlor, care au reușit să înfrunte totul si să câștige trofeul campionatului.
„Am avut un final de sezon foarte încărcat, cu foarte multe probleme medicale pe care le-am întâmpinat. Chiar înainte de semifinala cu Steaua am avut 4-5 jucători care ne-au creat probleme medicale, dar au strâns din dinți și au intrat în teren. Rezultatul și aici a fost puțin viciat din cauza acestor probleme, că nu au dat randament sută la sută, dar e bine că am câștigat. Urmând finala, problemele pe care le-am întâmpinat nu erau de așa măsură încât să avem o scuză să pierdem acel meci. În tot acest an în care am jucat trei meciuri cu Baia Mare, le-am câștigat pe toate, ba mai mult, în meciul de la Baia Mare au dat 38 de puncte și punctul bonus defensiv. Nicio echipă din România în ultimii 20 de ani nu a dat 38 de puncte acasă la Baia Mare. Noi am reușit această performanță care ne-a dat o încredere mare că vom câștiga finala”, a povestit șmanagerul echipei de rugby SCM USV Timișoara, Dănuț Borzaș.
Reprezentantul USVT, în calitate de partener al echipe de rugby Timișoara, a vorbit despre importanța sportului în viața oamenilor.
„A fost o stare de spirit care a depășit toate vicisitudinile, care a depășit problemele legate de lot, de infrastructură. Legat de parteneriatul nostru cu echipa de rugby, nu pot să spun decât că jocurile sportive, la începuturi, au plecat din universități și locul lor este lângă universități, prin valoarea formativă, prin modelele pe care le promovează în societate, dar atât în universități, cât și în societatea locală rolul unei echipe și a sportului este foarte bine știut și înțeles de foarte multă lume în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea fizică, relațiile sociale, valori esențiale ale unei societăți care înseamnă muncă, perseverență, tenacitate, competiție și performanță”, a declarat prorectorul USVT, Petru Mergheș.
De asemenea, doi jucători SCM USV Timișoara au luat cuvântul și și-au arătat mândria și bucuria pentru succesul întregii echipe.
„Despre finală, diferența a făcut că noi am fost o echipă. După pauză am făcut imediat 21-9. Sunt foarte bucuros că am reușit să aducem acasă, după șase ani, trofeul”, a transmis Alexandru Țăruș, jucător la SCM USV Timișoara.
A luat cuvântul și colegul său, Eugen Căpățînă, care se află la ultimul sezon în calitate de jucător, urmând să intre pe banca tehnică.
„Vreau să mulțumesc, băieților în mod special, pentru poziția în care m-au pus, m-au făcut să-mi închei cariera cu cel puțin un trofeu, pentru că mai urmează și cupa. Totul este posibil și echipa de rugby a Timișoarei a abordat toate finalele. Trebuie să le câștigăm de fiecare dată, asta e în mintea noastră”.
Totodată, cu această ocazie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a anunțat intenția de a-l propune pe Eugen Căpățînă, pilon al sportului timișorean, cetățean de onoare.
Reamintim că aceasta este a șaptea finală de campionat cu Timișoara implicată. Din cele șase precedente, cinci s-au încheiat cu victorie, în 2012, 2013, 2015, 2017 și 2018, una singură fiind pierdută, în 2019.
Lasă un răspuns