Skip to main content

Calitatea aerului din Timiș, monitorizată cu ajutorul unui laborator mobil, primit în premieră de Agenția pentru Protecția Mediului!

În premieră, calitatea aerului din Timiș va putea fi monitorizată cu ajutorul unui laborator mobil!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiș, a primit, în premieră, un autolaborator mobil pentru monitorizarea calității aerului. Acesta este dotat cu senzori meteo și aparatură ce permite monitorizarea următorilor poluanți: particule în suspensie (PM 10, PM 2,5), dioxid de azot, amoniac, dioxid de sulf, hidrogen sulfurat, oxizi de azot, monoxid de azot, dioxid de azot, azot total, monoxid de carbon, compuși organici volatili (COV).

Autolaboratorul mobil a fost achiziționat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și transmis spre folosință către APM Timiș. În perioada următoare, până la punerea în funcțiune a laboratorului mobil se va face instruirea personalului care va deservi echipamentele, calibrarea și testarea echipamentelor.

Autolaboratorul mobil este deosebit de important în monitorizarea calității aerului înconjurător pentru identificarea fenomenelor de poluare cauzate de incidente de mediu, poluări accidentale și  funcționarea unor activități cu impact semnificativ asupra mediului”, transmite APM Timiș.

Pentru monitorizarea calității aerului înconjurător, în județul Timiș vor funcționa în continuare și cele șapte stații automate fixe de monitorizare a calității aerului: TM-1  Calea Şagului, Timişoara, TM-2  B-dul. C.D. Loga, Timişoara, TM-3  Carani, Com. Sânandrei, TM-4  Str. I. Bulbuca, Timişoara, TM-5  Calea Aradului, Timişoara , TM-6  Moraviţa, TM-7  Lugoj.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.