Călin Popescu Tăriceanu: Timişoara trebuie susţiută şi de la bugetul central pentru proiectul Capitală Culturală Europeană

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu spune că Timişoara are nevoie de susţinere de la bugetul central în ceea ce priveşte proietul Capitală Culturală Europeană 2021.

CITEŞTE ŞI: Descinderi în forță! Doi bărbați din vestul țării, cercetați într-un dosar de evaziune fiscală și contrabandă

Acesta a fost prezent astăzi în oraşul de pe Bega, unde a declarat că Timişoara are nevoie de susţinere financiară şi de la nivel central, pe lângă municipalitate şi Consiliul Judeţean. Acesta a vorbit despre perioada în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, în 2007, când era chiar el prim-ministru, şi a alocat Sibiului importante sume de bani pentru modernizarea întregului oraş.

Când am fost prim-ministru am făcut eforturi deosebite ca primul proiect de acest gen din România,  Sibiul – Capitală Culturală Europeană în anul 2007 să fie unul încununat cu succes şi Guvernul pe care l-am condus la acea dată a acordat un spriin consistent financiar pentru ca Sibiu să se poată prezenta la înălţime. Clădirile au fost reabilitate, infrastructura a fost modernizată, s-a construit aeroportul nou, Sibiul a întinerit şi şi-a conturat mai bine specificul tradiţional. Am să pledez în continuare pentru ca proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană să fie unul de succes egal cu cel al Sibiului. Timișoara este un oraș mult mai mare, are o serie de elemente specifice deosebite de cel al Sibiului, poate să fie un punct de atracție, şi un bun prilej pentru Timișoara, care ani de zile a stagnat după 1990 din punct de vedere al infrastructurii. Ar fi un bun prilej ca Timișoara să profite de acest proiect și să se adapteze la evoluția economică. Orașul are o evoluție economică spectaculoasă pe care o laud și o admir și trebuie venit din urmă cu dezvoltarea Timișoarei. Trebuie, cred, pentru acest proiect, și o susținere de la bugetul central, bugetul statului, împreună cu efortul care trebuie condus de municipalitate și de consiliul județean”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Timișoara.

CITEŞTE ŞI: “Ready Player One”, o nouă capodoperă SF de la Steven Spielberg, în Cinema Shopping City Timişoara!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Video: Momentul în care un pieton a fost spulberat de o maşină, filmat de camerele de supraveghere

Un accident cumplit s-a petrecut în această seară, în comuna Şag, lângă Timişoara, unde o maşină a lovit în plin, un pieton.

Dănuţ Stoica, la Sursa de Vest fără Filtru

Dănuţ Stoica, primarul comunei Găvojdia, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – joi, 8 decembrie 2022.

Prostie sau interese meschine? Piaţa de Roţi din zona Traian, organizată “după ureche”. Şefii de la SC Pieţe au dat bir cu fugiţii

Deschiderea Pieţei pe Roţi din zona Traian, care va avea loc mâine, este învăluită în mister, chiar şi pe ultima sută de metri.

Încep să sune sirenele, la Timișoara! Primăria anunță că face teste

Primăria Timișoara anunță testarea sirenelor electronice în cadrul unor exerciții de verificare, prin emiterea de semnale scurte și mesaje vocale.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.