Skip to main content

Călătoria lui Mihai Mălaimare în lumea fascinantă a Teatrului Național! Nu rata un eveniment de excepţie, organizat de TNTm

Teatrul Național din Timișoara este gazda unui eveniment special în onoarea artei scenice și a unei personalități remarcabile din lumea teatrului.

Mâine, de la ora 17:00, în foaierul Sălii 2, Mihai Mălaimare va lansa cartea sa intitulată „Teatrul Național, așa cum l-am iubit”, publicată la Editura RAO, în cadrul colecției Opere XX.

Lansarea va fi în dialog cu Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, și va avea loc cu sprijinul Editurii RAO și al Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la Poliţie! Doi agenţi, acuzaţi că au încercat să muşamalizeze un dosar care vizează un proprietar de terenuri agricole

Mihai Mălaimare este un celebru actor de teatru și film, cunoscut pentru contribuția sa la Teatrul Masca, instituție pe care a fondat-o în 1990 și care rămâne singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România.

Talentatul artist și-a asumat atât rolul de actor, cât și cel de regizor și manager în dezvoltarea și promovarea acestui gen de spectacol.

Publicul din Timișoara a avut oportunitatea să interacționeze cu spectacolele de pantomimă și cu statuile vivante ale Teatrului Masca în cadrul festivalului FEST-FDR, animând spațiile din jurul Teatrului Național.

Evenimentul de lansare a cărții lui Mihai Mălaimare se desfășoară în Sala 2 a Teatrului Național din Timișoara și aduce un omagiu nu doar teatrului, ci și unui alt Teatru Național important din România – Teatrul Național din București.

„Teatrul Național este acolo, așa cum era și pe vremea mea; viața mea este aici, în sânul familiei mele, între rudele mele, între prietenii mei, dar între noi, între mine și Național, există, nevăzute decât de mine, niște fire luminoase care se întind uneori la nesfârșit, iar alteori se contractă, lipindu-mă de zidurile sale, există amintirile pe care nu le vreau pierdute și nu le vreau uitate, de mine în primul rând. Amintirile despre un Teatru Național, așa cum l-am iubit!” precizează autorul.

Această carte de memorii nu explorează doar amintirile lui Mihai Mălaimare, ci și amintirile celor care au contribuit la dezvoltarea Teatrului Național, atât actori, cât și oameni din spatele scenei.

Evenimentul este deschis publicului și se face pe bază de înscriere la adresa office@tntm.ro.

Lansarea cărții „Teatrul Național, așa cum l-am iubit” este un moment de importanță culturală și teatrală și marchează o contribuție semnificativă a lui Mihai Mălaimare la peisajul artistic românesc.

CITEŞTE ŞI: Două premii importante pentru PADEL CENTER TIMIȘOARA la Cupa Internațională a Cluburilor de Padel, care s-a desfăşurat în Spania

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.