Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.

Acesta va fi ridicat în localitatea Ghiroda, după ce primarul de aici a pus la dispoziţia UMF, o suprafaţă de teren de 2 hectare.

CITEŞTE ŞI: CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!

“Este un obiectiv foarte important pentru mediul academic, fiind format dintr-o clădire principală, cu regim de înălţime P+4, care va avea două amfiteatre de 120 de locuri fiecare, 10 săli de seminarii, mai multe săli de conferinţă cu câteva sute de locuri, un muzeu de antropologie, un centru expoziţional, clădiri didactice, camere pentru cazare, o zonă pentru servit masa, terase, o piscină interioară şi un centru de recuperare”, spune constructorul care se ocupă de acest proiect.

În viitorul campus vor fi şi două terenuri de tenis de câmp, patru terenuri exterioare de sport, spaţii verzi şi zonă de parcare.

Proiectul este unul prietenos cu mediul, clădirile vor fi dotate cu panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică şi panouri solare pentru apa caldă menajeră şi pentru încălzirea spaţiilor.

„Cei 7.500 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacia din Timişoara vor beneficia de aceste facilităţi. Este un proiect cu o valoare de 24 de milioane de euro”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezent la Timişoara, pentru semnarea contractului de execuţie.

 “Este un vis care devine realitate. Au fost perioade lungi în care am încercat să gândim acest proiect, despre care pot spune că este unul integrat. Medicina nu e doar o profesie, medicul trebuie sa aibă si alte calități. E vorba despre dragostea de om, în primul rând. În noul campus vom avea și primul muzeu antropologie. Medicul va trebui să se aplece și spre arte, iar noi vom avea o sală de expoziții. De asemenea, vom avea săli de conferințe, vor fi facilități sportive”, spune Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Viceprimarul Tabără, revoltat că USR îl lucrează pe la spate! Pe cine vrea să pună director la STPT?

Firma Strabag, care se ocupă de lucrările de construcţie are la dispoziţie 24 de luni pentru a finaliza campusul.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.