Viceprimarul Tabără, revoltat că USR îl lucrează pe la spate! Pe cine vrea să pună director la STPT?

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, revoltat după ce a aflat de pe holurile Primăriei numele celui care va fi numit director al Societății de Transport Public.

Este vorba despre nimeni altul, decât cumnatul său, Constantin Cocheci. Acesta este director la AEM și este de meserie inginer mecanic.

Tabără este supărat de faptul că nu a fost anunțat de colegii săi USR-iști despre cine este vorba, ba mai mult Lațcău i-ar fi spus în urmă cu aproape două săptămâni că cu siguranță va susține noul director și că va fi de acord cu el, însă nu a înaintat niciun nume.

Domnul Lațcău mi-a spus în urmă cu 10 zile că la STPT va veni un director cu care o să fiu de acord și pe care sigur o să-l susțin. L-am întrebat despre cine este vorba, i-am avansat două nume, n-a vrut să-mi spună despre cine este vorba. Aici este problema, modul în care s-a abordat și din punctul meu de vedere este foarte clar că au vrut să se lege în viitor de o chestiune de familie, în momentul în care lucrurile nu funcționează. Eu am considerat că e nevoie de a clarifica lucrurile. Nu vorbesc despre capacitatea posibilului viitor director de la STPT, pentru că trebui să fie numit de Consiliul de Administrație, ci vorbesc despre modalitatea de lucru. Noii politicieni trebuie să discutăm la masă, și nu prin spatele ușilor închise, nu pe sub masă. Asta e genul de politică făcut pe vremea lui Iliescu și este genul de politică pe care ei (n.r. USR) îl contestă și genul de politică pe care ei îl detestă, în declarații, și pe care ei îl practică zi de zi. Am fost onest cu ei întotdeauna și pretind același lucru”, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

Tabără spune că nu are nicio legătură cu această decizie, și că se „delimitează total de această numire”, despre care nu a fost anunțat. În plus, viceprimarul crede că cei din USR au vrut să-i facă probleme și cu colegii de partid dar și să-l expună în fața opiniei publice, în ideea în care ar fi susținut o rudă apropiată într-o funcție publică.

Trebuie să fim responsabili pentru gesturile noastre și să ne respectăm! Eu am luat toate aceste aspecte ca și un atac personal la adresa mea, ca și o încercare de a mă lega de deciziilor lor, ca și o încercare a lor de a pune la îndoială caracterul meu în ceea ce privește relația cu partidul meu, pentru că neanunțând, colegii mei pot interpreta o altfel de relație pe care aș fi avut-o prin spate cu primarul și cu viceprimarul. Mă delimitez de aceste lucruri, pentru că eu am fost un tip corect, sunt un tip corect și așa voi ieși din politică și mi se pare corect să abordăm problemele cu responsabilitate, prindu-ne în ochi și să fim conștienți de ceea ce facem. Mă deranjează faptul că nu m-au anunțat, pentru că lumea poate percepe faptul că eu am fost cel care l-am numit acolo printr-o înțelegere pe care am avut-o cu primarul sau cu viceprimarul. Cred că era corect, era fairplay să nu mă pună într-o astfel de situație, măcar să mă anunțe dinainte”, spune Cosmin Tabără.

Liberalul spune că nu poate împiedica această numire, pentru că ea va fi făcută de Consiliul de Administrație al societății, însă el nu l-ar fi numit în funcție.

Dacă de mine depindea nu l-aș fi numit în acestă funcție. Să vă spun de ce nu l-aș fi pus, în primul rând nu cred că din poziția din care aș fi ca și administrator, ca și politician, nu sunt adeptul numirilor celor apropiați, cu atât mai puțin al rudelor”, mai spune Tabără.

Viceprimarul atrage atenție și că Societatea de Transport în Comun se află într-o situație delicată și că este aproape de insolvență. Ba mai mult ar putea avea soarta Colterm, dacă nu se iau rapid măsuri de redresare.

STPT nu este o societate pe care să o neglijăm, STPT este în pragul insolvenței. STPT este o societate care trebuie dezvoltată, trebuie restructurată și trebuie adaptată la nevoile actuale, la ceea ce înseamnă transportul în comun în momentul de față. STPT funcționează și merge pe un sistem vechi, construit în urmă cu  zeci de ani, fără a ține cont de nevoile din dezvoltarea urbană din momentul de față. Și aici trebuie un plan întreg adoptat. STPT este în aceeași situație ca și Coltermul”, a mai spus viceprimarul, Cosmin Tabără.

Așadar dacă va fi numit director al STPT, Constantin Cocheci ar urma să-i ia locul lui Patriciu Rușeț.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.