Skip to main content

Bugetul Timişoarei, în transparenţă! Administraţia locală se bazează, în acest an, pe aproape 500 de milioane de euro

Angajaţii Primăriei Timişoara au finalizat proiectul de buget pentru anul 2023, care însumează aproape 2,4 miliarde de lei.

Propunerea de buget prevede o alocare de 1,09 miliarde de lei pentru cheltuielile de funcționare și 1,27 miliarde de lei pentru continuarea și finalizarea investițiilor din oraș, fiind preconizată o creștere a veniturilor din cote defalcate din impozitul pe venit de 13,6%, faţă de anul trecut.

„Am construit un buget care reflectă trei priorități pentru 2023, respectiv buna funcționare a serviciilor publice precum încălzirea și transportul public, continuarea și finalizarea investițiilor începute, în particular cele pe fonduri europene și finanțarea culturii în anul în care suntem Capitală Europeană a Culturii. A fost un buget dificil de închis. Anul 2022 a venit cu creșteri majore ale costurilor în toate sectoarele importante, de la creșteri pentru curentul pe care-l plătim la iluminatul public, la creșteri pentru încălzirea instituțiilor publice, la creșteri pentru materialele de construcții și manopera pentru toate investițiile atât de necesare. Cu toate astea, Timișoara merge înainte și vom face tot ceea ce este necesar și legal pentru a asigura continuitatea serviciilor de interes public, unde alocăm sume record pentru subvenții. Vom închide șantiere majore cu fonduri europene, unde avem prevăzute investiții de 539 de milioane de lei, 43% din întreg bugetul de dezvoltare. Va fi un an plin de provocări cărora suntem pregătiți să le facem față”, transmite primarul Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Ultimul anunţ al primarului Dominic Fritz, despre situaţia de la Colterm! Nu garantează că societatea poate cumpăra certificatele verzi, în termen

Pentru Pasajul Solventul este alocată cea mai mare sumă, de la capitolul “Lucrări în derulare”, 75.000.000 de lei.

Alte 40 de milioane de lei sunt prevăzute pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai pe Calea Stan Vidrighin şi 35 de milioane de lei pentru reabilitarea liniilor de tramvai de pe bulevardul Cetății, iar pentru construirea corpului 2 de clădire de la Liceul Lenau, sunt alocate 25 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte investiţiile noi, care vor fi demarate în acest an, cea mai mare sumă, de 10 milioane de lei este prevăzută pentru stadionul din structură metalică, din Calea Buziaşului.

O sumă considerabilă este alocată spitalelor din subordine, care vor beneficia în acest an, conform proiectului de buget, de dotări de 25 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte proiectele din fonduri nerambursabile, în acest an este prevăzută suma de 871.997.000 lei, mai bine de jumătate din această sumă reprezentând credite de angajament.

84.290.000 de lei sunt prevăzute pentru investiţii noi, iar 787.706.540 lei, pentru lucrări în derulare.

Bugetul municipiului Timișoara pe anul 2022 a fost putin peste 2 miliarde de lei, din care mai bine de 1,1 miliarde de lei au fost pentru investiții, iar restul pentru funcționare,

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.