Skip to main content

Bugetul Timişoarei, în dezbatere publică! Vezi aici cum vor fi împărţite cele 2,5 miliarde de lei

Timişorenii interesaţi de modul în care sunt cheltuiţi banii din visteria Primăriei au la dispoziţie patru zile pentru a studia proiectul de buget pentru anul în curs.

Apoi, luni, 19 februarie, începând cu ora 17:00 pot participa la dezbaterea care se va desfăşura în Sala de Consiliu a Primăriei, în cadrul căreia vor putea să facă şi propuneri privind investiţiile pe care şi le doresc.

Pentru anul în curs, bugetul este de 2.526.883.930 de lei, adică peste 500 de milioane de euro, din care 1,23 de miliarde de lei este alocată funcţionării.

CITEŞTE ŞI: Au început pregătirile pentru Târgul de Paște! S-a dat startul înscrierilor comercianților, pentru căsuțele din Piața Libertății

Aici sunt incluse 300 de milioane de lei pentru subvenţii la căldură şi transport public, 50 de milioane de lei pentru întreţinerea spaţiilor verzi şi 64 de milioane de lei, pentru salubritatea stradală.

Alte 63 de milioane de lei sunt prevăzute pentru învățământ (reparații, plata utilităților, consumabile, bunuri și servicii pentru școli și grădinițe), iar iluminatul public are alocată suma de 30 de milioane de lei.

Pentru lucrările de reparaţii a străzilor şi trotuarelor, dar şi pentru amenajarea locurilor de parcare, este propusă suma de 70 de milioane de lei, la capitolul “Cultură”, alte 138 de milioane de lei.

Secțiunea de dezvoltare, cu o valoare de 1,28 miliarde de lei, include continuarea investiţiilor de la liceele Waldorf, Ungureanu sau Lenau, bulevardul Vidrighin, pasarela Gelu, Clinica de Balneologie, Clinica ORL, corpul B al Spitalului de Copii sau cinematografele Studio și Dacia, dar şi investiţii noi.

Printre acestea se numără creșa din Bucovina, Școala gimnazială nr.1 din Fabric, Școala gimnazială arondată Liceului Calderon, Liceul Ana Aslan, Colegiul Henri Coandă, Liceul Alimentar sau Campusul Dual.

În domeniul sănătății, dintr-un buget total de peste 46 milioane de lei, aproape 12 milioane de lei sunt pentru dotarea cu echipamente medicale.

Una dintre investițiile noi este stadionul ”Arena Eroii Timișoarei” de pe Calea Buziașului, a cărui construcție va începe în luna martie şi care are prevăzută, în acest an, suma de aproape 31 de milioane de lei.

Pe lista investițiilor se mai numără construcția unui nou pod în zona Polonă în locul pasajului existent din Freidorf, pasajul Solventul, care are alocate aproape 70 de milioane de lei, pasarela Gelu, cu peste 13 milioane de lei şi pasarela Îndrăgostiților, cu 3,5 milioane de lei.

Proiectul de buget și anexele pot fi consultate integral AICI.

Cei care doresc să facă propuneri la proiectul de buget pentru 2024, trebuie să le trimită în scris la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 19.02.2024, ora 11:00.

CITEŞTE ŞI: Scandal de proporții, într-o parcare! Mai mulți bărbați au fost implicați. O mașină a fost avariată, iar unul dintre protagoniști a folosit spray lacrimogen

De asemenea, timişorenii care intenţionează să participe la dezbaterea publică trebuie să anunţe acest lucru până cel târziu în data de 19.02.2024, ora 11 :00 şi să transmită următoarele informaţii: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării la ședință prin intermediul platformei online.

Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre.

Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.