Skip to main content

Bilanţul Târgului de Crăciun din Timișoara, făcut de Primărie: între 3.000 şi 20.000 de vizitatori, în fiecare seară

S-a încheiat cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Timişoara, care a reprezentat, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, punctul de atracţie al oraşului.

Conform Primăriei, evenimentele organizate în zona centrală a adus, în total, 600.000 de timișoreni și turiști din țară și străinătate.

Târgul s-a desfășurat în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.

CITEŞTE ŞI: Bărbat disperat! A cerut ajutorul poliţiltilor, după ce soţia l-a bătut şi l-a ameninţat cu moartea

Cei 77 de operatori economici prezenți aici au oferit produse tradiționale, de artizanat sau alimentare precum și diverse activități recreative și de divertisment.

Au fost 28 de seri de evenimente, cu un public cuprins între 3.000 și 20.000 de persoane, în fiecare seară. Iată câteva dintre cele mai de succes:

26 noiembrie 2023 – Deschiderea Târgului de Crăciun. Invitat: Alina Sorescu

1 decembrie 2023 – Ziua Națională a României. Invitați: Cobzality și Ansamblul „Timișul”

2 decembrie 2023 – Invitat: Ad Libitum Voices

3 decembrie 2023 – Invitați: Surorile Oșoianu și Lupii lui Calancea

15 decembrie 2023 – Concert de colinde Paula Seling & Corala Contrast

16 decembrie 2023 – Concert de colinde cu Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Ansamblul „Timișul”

20 decembrie 2023 – Rock for Revolution. Invitați: Sonatic, RockIng, Rezident Ex

27 decembrie 2023 – Concert Direcția 5

31 decembrie 2023 – Revelion, cu The Motans, Pragu’ de Sus, Dincolo de Ziduri, Phaser, Blazzaj, TMGroove, Monokrom, Versus

5 ianuarie 2024 – Concert extraordinar Neda Ukraden

7 ianuarie 2024 – Închiderea Târgului de Crăciun. Invitat special: JazzyBIT

Conform studiului realizat în 2023 de SC ALPHA RESEARCH SRL, Târgul de Crăciun este, de departe, evenimentul cel mai iubit de către timișoreni și are un public majoritar sub 49 de ani.

Față de ediția din 2022 a Târgului de Crăciun, cea din 2023 a crescut cu aproximativ 15% (participare de 87,2% în 2023, comparativ cu 71,4%, în 2022).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.