Skip to main content

Bazinul de înot de la Jimbolia este gata! Iată ce dotări are noua investiție, de aproape 3 milioane de euro

Elevii din Jimbolia, dar nu numai, vor putea practica înotul într-o sală modernă, fără a face naveta la Timișoara. Bazinul de înot din oraş este gata, iar în curând, primii sportivi vor putea intra în apă.

Investiția este situată pe strada Contele Csekonics și reprezintă un pas important pentru comunitatea din vestul județului, oferind posibilitatea practicării înotului, indiferent de sezon.

Bazinul are o lungime de 25 de metri și dispune de cinci culoare, fiecare având 2,5 metri lățime, iar adâncimea bazinului este de 1.50-1.80m. De asemenea, sunt amenajate vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații pentru birouri, iar capacitatea bazinului este de 65 de persoane.

Deși proiectul este cu precădere destinat elevilor, construcția va putea fi folosită și de cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ. Totodată, investiția va putea găzdui și concursuri, iar la etaj, vor putea fi construite în viitor mai săli de sport sau didactice.

„In incintă se găsesc spații tehnice, spații administrative, sus, se poate amenaja o sală de sport, o sală de conferințe, o sală de ședințe. Este un bazin, în primul rând, cu scop didactic, pentru a promova educația fizică și nu numai. Ca și dotări anexe sunt spațiile care sunt de așezare pentru copii, se pot organiza diverse activități, pe lângă activitățile sportive, diferite concursuri la diferite eșantioane de vârstă. Mai are în dotare un subsol tehnic care cuprinde tot felul de echipamente, de la centrală termică la echipamente de ventilație, sistem de supraveghere  video și tot ce ține de funcționalitatea unei astfel de investiții”, transmite șeful Serviciului de Investiții din cadrul CJT, Ninel Lupu.

Investiția totală în acest proiect se ridică la peste 14 milioane de lei, din care 5 milioane de lei provin din bugetul Consiliului Județean Timiș, iar restul de 9 milioane de lei au fost asigurate de la bugetul de stat.

Construcția este un proiect pilot, ceea ce înseamnă că astfel de investiții urmează să se realizeze și în alte localități din județ, fiecare bazin de înot care se va construi astfel, fiind adaptat la nevoile elevilor.

„Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot. Dorim să-l multiplicăm și în alte zone ale județului. Asemenea facilități sunt acum extrem de restrânse în afara marilor orașe, ceea ce implică naveta pentru mulți timișeni sau chiar renunțarea la practicarea unor sporturi. Vrem să oferim tuturor un nivel de trai ridicat, condiții și facilități moderne, indiferent de unde locuiesc”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

La momentul actual, bazinul de înot este în probe, urmând ca după finalizarea acestei etape, CJT să stabilească împreună cu Primăria Jimbolia data la care obiectivul va fi dat spre utilizarea publică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.