Skip to main content

Bătaie de joc, în centrul Timişoarei! Statuia lui Brătianu, străjuită de saci plini cu gunoaie

Bălăriile şi gunoaiele au devenit, în ultima vreme, tot mai frecvente în Timişoara, inclusiv în zona centrală.

Acum, la doi paşi de Primăria condusă de Dominic Fritz, au apărut zeci de saci cu deşeuri, aşezaţi lângă statuia lui Ion IC Brătianu, unul dintre simbolurile politicii româneşti din toate timpurile.

Situaţia îi revoltă pe liberalii din Timiş care acuză administraţia USR de delăsare și aroganță.

CITEŞTE ŞI: Cavaleri, domniţe şi meşteşugari iscusiţi! Fesvivalul Medieval al Castelului Huniade transformă Timişoara, într-o lume de basm

„Dacă nu se vede în poze, înseamnă că nu există. Acesta este principiul folosit de administrația Fritz pentru gestionarea temelor principale ale orașului. În pozele oficiale din social media, totul pare perfect, însă în realitate, gunoiul este ascuns, la propriu. Atrag atenția conducerii USR a Primăriei Timișoara să mai iasă din birouri și să intre, în prima fază, măcar la câteva zeci de metri de centrul orașului, pentru a vedea care este situația pe teren. Sacii de gunoi de la statuia marelui om de stat Ion I.C. Brătianu reprezintă o ofensă adusă nu doar orașului, ci istoriei românilor. În cazul în care domnul primar neamț nu știe, îi spun eu: memoria lui Ion I.C. Brătianu este strâns legată de unirea Banatului cu România, contribuția sa reprezentând piatră din temelia țării noastre”, a transmis Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Viceprimarul PNL, Cosmin Tabără, critică şi el administraţia din care face parte şi spune că imaginea dezolantă cu statuia lui Brătianu înconjurată de gunoasie nu este un caz izolat.

În tot oraşul, spațiile verzi sunt neglijate sau curățate superficial, coșurile de gunoi sunt pline, iar asta aduce grave prejudicii de imagine oraşului, mai ales în acest an în care Timişoara este Capitală Culturală Europeană.

„Încă de la mijlocul lunii aprilie, am atras atenția colegilor din Primărie să taie iarba și să igienizeze de urgență Parcul Civic. Ulterior, la finele lunii mai, am făcut cereri și către SC Horticultura și către Biroul Spații Verzi, solicitând să se taie iarba și să se amenajeze spațiul verde. Este un parc aflat în plin centrul orașului, este un spațiu expus turiștilor, mai ales că suntem Capitală Culturală Europeană în acest an. Nu trebuie neglijat nici un metru pătrat din Timișoara, asemenea deficiențe dăunează imaginii municipiului nostru. Văzând imaginile de la statuia lui Brătianu mi-am dat seama încă o dată care este respectul celor de la USR pentru valorile istorice”, a spus Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.