Skip to main content

Șase rugbiști timișoreni, convocați la națională! FRR a anunțat lotul pentru cel de-al doilea cantonament

Federația Română de Rugby a anunțat lotul pentru cel de-al doilea cantonament al naționalei. Dacă în primul stagiu de pregătire au fost 50 de jucători, acum lotul se reduce la 44.

FRR anunță că este vorba tot despre un „lot lărgit”, iar echipa timișoreană dă șase rugbiști. Ciprian Chiriac, Vlad Neculau, din pachetul de înaintare, Gabriel Rupanu, Alin Conache și Marius Simionescu (treisferturi) au fost și în primul cantonament, merg și într-al doilea.

Surpriza este convocarea centrului Tevita Manumua, care nu a făcut prima parte a pregătirii cu naționala în XV. Tevita a participat la Jocurile Europene cu 7s de la Cracovia Malopolska (Polonia), însă acum a fost chemat în lotul stejarilor.

Născut la 12 februarie 1993, la Tongatapu, în Tonga, Tevita s-a transferat la Timișoara în 2013. El a devenit cetățean român în 2019, dar până acum a avut doar convocări la naționala de rugby în 7.

În plus, la lot va merge Mihăiță Lazăr, care este antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

„Selecția nu a fost deloc ușoară, este un moment care, ca antrenor, nu-ți face plăcere, însă, împreună cu colegii din staff am luat, zicem noi, decizia corectă. Am cântărit foarte mult toate opțiunile și profilul jucătorului, am ținut cont de toate criteriile de selecție, partea de rugby, absolut tot. Am avut o discuție cu jucătorii care nu au prins lotul, ei trebuie să fie pregătiți pentru a se putea alătura oricând echipei, mai este un drum lung până la Cupa Mondială, pot apărea multe schimbări, iar ei trebuie să fie acolo 100%. Au primit deja programul de pregătire și sper să rămână la fel de concentrați pe ceea ce au de făcut, așa cum au fost până acum.”, spune Eugen Apjok, antrenorul principal al României, via Rugby România.

România va disputa trei meciuri test în perspectiva Cupei Mondiale din Franța. Tricolorii vor întâlni pe 5 august, Statele Unite ale Americii, la București, apoi Georgia (locul 11 mondial) pe 12 august, la Tbilisi și Italia (locul 14 mondial), pe 19 august, în Peninsulă.

Acasă, SCM USV Timișoara a reluat pregătirile luni, 3 iulie, pentru partea a doua a sezonului. Săptămâna aceasta este rezervată pregătirii fizice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.