Skip to main content

Șase rugbiști timișoreni, convocați la națională! FRR a anunțat lotul pentru cel de-al doilea cantonament

Federația Română de Rugby a anunțat lotul pentru cel de-al doilea cantonament al naționalei. Dacă în primul stagiu de pregătire au fost 50 de jucători, acum lotul se reduce la 44.

FRR anunță că este vorba tot despre un „lot lărgit”, iar echipa timișoreană dă șase rugbiști. Ciprian Chiriac, Vlad Neculau, din pachetul de înaintare, Gabriel Rupanu, Alin Conache și Marius Simionescu (treisferturi) au fost și în primul cantonament, merg și într-al doilea.

Surpriza este convocarea centrului Tevita Manumua, care nu a făcut prima parte a pregătirii cu naționala în XV. Tevita a participat la Jocurile Europene cu 7s de la Cracovia Malopolska (Polonia), însă acum a fost chemat în lotul stejarilor.

Născut la 12 februarie 1993, la Tongatapu, în Tonga, Tevita s-a transferat la Timișoara în 2013. El a devenit cetățean român în 2019, dar până acum a avut doar convocări la naționala de rugby în 7.

În plus, la lot va merge Mihăiță Lazăr, care este antrenor pentru jocul în grămada ordonată.

„Selecția nu a fost deloc ușoară, este un moment care, ca antrenor, nu-ți face plăcere, însă, împreună cu colegii din staff am luat, zicem noi, decizia corectă. Am cântărit foarte mult toate opțiunile și profilul jucătorului, am ținut cont de toate criteriile de selecție, partea de rugby, absolut tot. Am avut o discuție cu jucătorii care nu au prins lotul, ei trebuie să fie pregătiți pentru a se putea alătura oricând echipei, mai este un drum lung până la Cupa Mondială, pot apărea multe schimbări, iar ei trebuie să fie acolo 100%. Au primit deja programul de pregătire și sper să rămână la fel de concentrați pe ceea ce au de făcut, așa cum au fost până acum.”, spune Eugen Apjok, antrenorul principal al României, via Rugby România.

România va disputa trei meciuri test în perspectiva Cupei Mondiale din Franța. Tricolorii vor întâlni pe 5 august, Statele Unite ale Americii, la București, apoi Georgia (locul 11 mondial) pe 12 august, la Tbilisi și Italia (locul 14 mondial), pe 19 august, în Peninsulă.

Acasă, SCM USV Timișoara a reluat pregătirile luni, 3 iulie, pentru partea a doua a sezonului. Săptămâna aceasta este rezervată pregătirii fizice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.