Skip to main content

Bani falşi, folosiţi la cumpărături de internet! Procurorii DIICOT Timişoara au descins la 12 adrese

O reţea care se ocupa de plasarea de bani falşi a fost destructurată în această dimneaţă, când anchetatorii au descins la 12 de adrese.

Este vorba despre locuinţele suspecţilor, situate pe raza judeţului Hunedoara.

CITEŞTE ŞI: Anchetă în Poliţie, după o intervenţie revoltătoare a agenţilor! S-a întâmplat după ce un poliţist a murit

Gruparea folosea bancnote false de 50 de euro, cu care erau plătite bunuri achiziţionate de pe diverse site-uri.

Suspecţii cumpărau în special telefoane, pe care ulterior le vindeau.

“Activitatea infracțională a grupării era organizată pe două paliere, în sistem piramidal, sub coordonarea liderului care avea rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute,prin prisma conexiunilor avute cu o grupare de falsificatori din Italia. Pe palierul de execuție îşi desfăşurau activitatea 3 persoane cu rolul de a iniţia contacte cu diferite persoane de pe platforme de achiziții on-line, cu anunţuri de vânzare a diferitor bunuri electronice, în special telefoane mobile, şi de a plasa astfel pe piaţă bancnotele falsificate”, explică procurorii DIICOT Timişoara.

„Activitatea infracțională a grupării ar fi fost coordonată de un bărbat, de 48 de ani. Acesta ar fi avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia. 3 tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunțuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piață bancnotele falsificate„, anunŢă IPJ Timişoara.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 10 persoane, care urmează să fie aduse la audieri, la sediul DIICOT Timişoara.

Suspecţii sunt acuzaţi de punere în circulaţie de valori falsificate străine în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

CITEŞTE ŞI: Anchetă în Poliţie, după o intervenţie revoltătoare a agenţilor! S-a întâmplat după ce un poliţist a murit

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.