Skip to main content

Atenție la utilizarea petardelor și artificiilor! Nu vă puneți viața în pericol!

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie, însă în această perioadă a anului și, în special, în noaptea de Revelion, multe persoane aleg să folosească artificiile și petardele în scop de divertisment.

Este important însă, să știți că dacă sunt utilizate necorespunzător pot fi foarte periculoase.

Având în vedere caracteristicile materialelor explozive și riscul pe care îl implică utilizarea acestora, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență recomandă celor care le folosesc să să studieze cu atenție instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalaj și să nu utilizeze produsele pirotehnice care prezintă defecte.

De asemenea trebuie să supravegheați în permanență copiii pentru ca aceștia să nu utilizeze asemenea mijloace pirotehnice.

Artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice nu trebuie utilizate în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;

De asemenea este recomandat să nu utilizați petarde sau alte articole pirotehnic în apropierea persoanelor sau animalelor pentru a evita accidentarea acestora, respectiv în locurile în care există materiale combustibile pentru a preveni producerea unor incendii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.