Skip to main content

2024 aduce artiști de renume internațional pe scena Sălii Capitol! Programul lunii ianuarie

Publicul timișorean are ocazia, și în anul ce vine, să participe la o serie de concerte și recitaluri deosebite și să asculte artiști de talie internațională.

Primul eveniment din 2024 o aduce pe scena Sălii Capitol  a Filarmonicii Banatul Timișoara pe solista LUIZA ZAN – voce. Aceasta va interpreta, vineri, 5 ianuarie,  o serie de lucrări românești și internaționale specifice perioadei interbelice, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea maestrului RADU POPA. Concertul are loc la Sala Capitol, de la ora 19:00.

Luna ianuarie îi aduce în fața spectatorilor, printre alții, și pe doi dintre soliștii în rezidență în Stagiunea 2023/2024: violoncelistul BRYAN CHENG și pianistul DANIEL CIOBANU, dar și pe dirijorul invitat principal, maestrul STEFAN GEIGER.

Miercuri, 10 ianuarie 2024, BRYAN CHENG va susține un recital excepțional, acompaniat la pian de SILVIE CHENG. În program, lucrări de S. TSINTSADZE, A. DVOŘÁK, D. WIJERATNE, C. DEBUSSY și F. CHOPIN.

Două zile mai târziu, SILVIE CHENG și BRYAN CHENG, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, dirijată de maestrul STEFAN GEIGER, vor interpreta Suita concertantă pentru pian, violoncel și orchestră de T. DUBOIS. În încheierea concertului, vom audia Simfonia fantastică de  H. BERLIOZ. Concertul de la Sala Capitol are loc de la ora 19:00.

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara îl va avea la pupitrul dirijoral pentru concertul simfonic de vineri, 26 ianuarie 2024, de la ora 19:00, pe maestrul TIBERIU SOARE. Pianistul DANIEL CIOBANU – solist în rezidență în Stagiunea 2023/2024, va interpreta în deschidere Concertul pentru pian și orchestră nr. 1, în re minor de J. BRAHMS. Concertul se încheie cu Simfonia nr. 5, în re minor de D. ȘOSTAKOVICI.

Măiestria interpretativă a pianistului DANIEL CIOBANU poate fi admirată și în cadrul recitalului pe care îl va susține duminică, 28 ianuarie 2024, de la ora 19:00, la Sala Capitol.

Filarmonica a pregătit un program special și pentru copii și tineri. Primul dintre ele are loc marți, 16 ianuarie 2024, de la ora 15:00, la Sala Capitol. Este borba despre recitalul educativ Destinații muzicale. Solistul Filarmonicii Banatul Timișoara, percuționistul DORU ROMAN, îi poartă pe tinerii spectatori într-o călătorie muzicală, în cadrul căreia vor descoperi intrumente de percuție din diferite țări și vor experimenta sunetele produse de acestea. Eveniment recomandat categoriei de vârstă 12- 18 ani.

Joi, 25 ianuarie 2024, de la ora 15:00, la Sala Capitol, vom asculta coloane sonore din filme celebreîn cadrul celui de-al doilea recital educativ al lunii. Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara, condus de maestrul IOSIF TODEA, îi va avea ca soliști pe BIANCA MIHĂESCU – soprană, ANA KUI – mezzosoprană, ALEXANDRU ȘUCA – bariton, ANTONIU MARC – bariton.  Actorul ADRIAN JIVAN va fi prezentatorul evenimentului destinat copiilor de 7-12 ani.

Bilete găsiți pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.