Skip to main content

Aquatim a finalizat șantierele de pe 42 de străzi din Timișoara! Pe alte 50 încă se lucrează

Presiunea și calitatea apei s-au îmbunătățit pe 42 de străzi din Timișoara, după ce Aquatim a finalizat lucrările de reabilitare e rețelelor.

În momentul de față, alte 50 de străzi se află în diferite faze de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare

Printre străzile pe care s-a lucrat până acum se numără bulevarde și artere mari, cum sunt Circumvalațiunii, Stan Vidrighin, Eroilor sau Sever Bocu, dar și străzi din cartiere.

Proiectul este derulat de Aquatim, iar în prezent se lucrează pe încă 21 de străzi din tot orașul, pe unele dintre ele intervențiile fiind realizate în proporție de peste 80%. 

Lucrările de reabilitare vizează înlocuirea conductelor de oțel, vechi de peste 40 de ani și colmatate, cu conducte noi, din fontă ductilă și polietilenă și având diametru mai mare. 

În ceea ce privește conductele de canalizare, cele degradate, de beton, au fost înlocuite cu conducte noi, din materiale moderne. O parte din înlocuiri au fost realizat prin cămășuire, o tehnică „no-dig”, adică fără excavare, care constă în introducerea unui material în conducta veche, care formează o conductă nouă în interiorul conductei deteriorate, fără a fi nevoie de săpături. Astfel de intervenții au fost făcute pe străzi din zona Lunei, Soarelui, Girocului.

Valoarea alocată lucrărilor de modernizare pe cele 92 de străzi este de peste 31 milioane de euro. Banii alocați proiectului sunt din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană (180,4 milioane de euro), de la bugetul de stat (40,4 milioane euro), de la bugetul local (4,3 milioane euro) și co-finanțare Aquatim (14,4 milioane euro).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.