Skip to main content

Aquatim a finalizat șantierele de pe 42 de străzi din Timișoara! Pe alte 50 încă se lucrează

Presiunea și calitatea apei s-au îmbunătățit pe 42 de străzi din Timișoara, după ce Aquatim a finalizat lucrările de reabilitare e rețelelor.

În momentul de față, alte 50 de străzi se află în diferite faze de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare

Printre străzile pe care s-a lucrat până acum se numără bulevarde și artere mari, cum sunt Circumvalațiunii, Stan Vidrighin, Eroilor sau Sever Bocu, dar și străzi din cartiere.

Proiectul este derulat de Aquatim, iar în prezent se lucrează pe încă 21 de străzi din tot orașul, pe unele dintre ele intervențiile fiind realizate în proporție de peste 80%. 

Lucrările de reabilitare vizează înlocuirea conductelor de oțel, vechi de peste 40 de ani și colmatate, cu conducte noi, din fontă ductilă și polietilenă și având diametru mai mare. 

În ceea ce privește conductele de canalizare, cele degradate, de beton, au fost înlocuite cu conducte noi, din materiale moderne. O parte din înlocuiri au fost realizat prin cămășuire, o tehnică „no-dig”, adică fără excavare, care constă în introducerea unui material în conducta veche, care formează o conductă nouă în interiorul conductei deteriorate, fără a fi nevoie de săpături. Astfel de intervenții au fost făcute pe străzi din zona Lunei, Soarelui, Girocului.

Valoarea alocată lucrărilor de modernizare pe cele 92 de străzi este de peste 31 milioane de euro. Banii alocați proiectului sunt din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană (180,4 milioane de euro), de la bugetul de stat (40,4 milioane euro), de la bugetul local (4,3 milioane euro) și co-finanțare Aquatim (14,4 milioane euro).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.