Skip to main content

Aproape gata! De luna viitoare, pacienţii de la ORL vor primi îngrijiri medicale, într-o clădire nouă

Primăria Timișoara  anunţă că în această lună se vor finaliza lucrările la noul corp de clădire al clinicii ORL de pe Bulevardul Revoluției.

În construcţia cu parter și patru etaje, pacienții vor fi consultați sau îngrijiți în două săli de tratament și în zece cabinete dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, iar urgențele vor fi asigurate într-o sală ultramodernă.

În prezent, investiția este realizată în proporție de 95%, iar în execuție mai sunt finisaje, retușuri după șantier și amenajări exterioare.

Noul corp de clădire a Clinicii ORL este conectat la cel existent de pe Bulevardul Revoluției din 1989 și este prevăzut cu lift pentru pacienți, scări interioare și exterioare (cu rol de evacuare) și amfiteatru pentru studenți.

„Mă bucur că din această vară timișorenii vor beneficia de condiții medicale moderne în noua Clinică ORL. Actuala clinică e din 1945 și e evident că nu mai corespunde nevoilor actuale, nici ale pacienților și nici ale cadrelor medicale. Modernizarea sistemului de sănătate este o urgență și o prioritate pentru actuala administrație. Am reușit să atragem împreună cu spitalele fonduri europene de peste 150 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii de sănătate a Timișoarei”, transmite primarul Dominic Fritz.

Noua Clinică ORL va oferi o gamă largă de servicii medicale în sistem ambulatoriu, inclusiv consultații specializate, investigații audiologice și vestibulare, tratamente pentru afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului.

Procesul de achiziție a echipamentelor necesare este împărțit în 5 loturi principale.

Până în prezent, a fost inițiată achiziția pentru două dintre aceste loturi, urmând ca procedurile pentru celelalte trei să fie demarate în curând.

Cabinetele vor fi dotate cu mobilier (inclusiv birouri și canapele pentru consultații) și echipamente specializate (scaune hidraulice și unități ORL, sisteme video endoscopice, microscoape, aparatură pentru audiometrie și multe altele) pentru a putea oferi tratamente de calitate ridicată.

Obiectivul de investiții „Reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență” are o valoare totală de 11.836.594 lei (TVA inclus), din care dotărilor au valoare estimată de 1.841.190 lei (TVA inclus).

Lucrările de execuție sunt realizate de ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.