Skip to main content

Bulevardul Cetăţii se transformă în zonă pietonală! Timp de o zi, maşinile şi tramvaiele sunt interzise

Evenimentul „Străzi pentru comunitate” ajunge în acest an pe Bulevardul Cetăţii, recent reabilitat.

Este vorba despre o serie de manifestări care se vor defăşura direct pe carosabil, ceea ce va duce la închiderea traficului rutier dar şi pe cel al tramvaielor.

Astfel, duminică, 14 aprilie, vor avea loc spectacole pentru copii, competiţii de şah, table, rebus, integrame sau sudoku, un cross, dar şi o mulţime de momente artistice.

Tocmai de aceea, între orele 07:00 şi 17:00, circulaţia autoturismelor şi a tramvaielor va fi oprită, pe trronsonul cuprins între Calea Torontalului și str. Amforei/Martir Cernăianu.

„Străzi pentru comunitate” dăruiește cetățenilor din cartiere, pentru o zi, o stradă circulată în mod obișnuit de mașini, și o transformă în loc de desfășurare a unor activități destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare specificul cartierului, organizate cu parteneri „din vecini”: școli, societăți comerciale, universități, cluburi sportive etc. Am pornit în 2021, din centru, am ajuns, în 2022, în Freidorf, apoi în Plopi, anul trecut. Anul acesta ne vedem pe Bd. Cetății, duminică 14 aprilie, unde vă așteptăm pentru a ne bucura în comunitate”, transmite Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, organizatorul evenimentului.

Programul se desfășoară între orele 11:00-16:00 și cuprinde următoarele activități:

SCENĂ

11:00  Sticluța, spectacol pentru copii cu Asociația „Teatru pentru Tine”

Povestea unei sticle de plastic aruncate în apă de un copil nepăsător. O temă actuală și esențială astăzi, „tradusă” în mod amuzant pe înțelesul celor mici.

12:30  Spectacol realizat de elevii Școlilor Gimnaziale 19 și 24

14:00  Dans cu Magnum Team

15:00  Spectacol folcloric cu Ansamblul „Timișul” Tineret

Soliști: Sara Vasilescu, David Crișan, Maria Șaptebani, Ana-Maria Moldova, Alexandra Acs, Cristian Negrea și Bianca Opăriuc

Dirijor: Nicolae Baniciu. Coregrafi: Maria Topciov, Ciprian David și Doina Susan

ATELIERE, 12:30-16:00

Împletit de nuiele cu meșterul popular Dinu Perva / Ateliere creative cu CODRU

Grădinărit cu Facultatea de Horticultură, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I”

Croșetat cu Cristina Codreanu ½ Percuție cu Sorina Savii / Pictură cu Claudia Marta

Lectură cu Florina Jinga / Mânuit de păpuși cu maestrul păpușar Maria Gornic

Desene pe asfalt și obiecte din materiale reciclabile, cu Gabriela Muscan

CONCURSURI, 11:00-16:00

Crosul Cetății, ora 11:00

Crosul se adresează copiilor între 6 și 15 ani. Startul se va da la ora 11:00, pe Bd. Cetății, în apropierea colțului cu Str. Amforei. Regulamentul de participare poate fi consultat pe www.casadeculturatm.ro, începând de astăzi, 9 aprilie, ora 17:30.

Battle de street dance, ora 13:00

COMPETIȚII AMICALE PENTRU SENIORI, 12:30-16:00

Șah, table, rebus, integrame, sudoku. Seniorii sunt invitați să vină cu jocul de table/șah de acasă. Rebus, integrame și sudoku sunt furnizate de organizatori.

MIȘCARE ÎN AER LIBER,

11:00-16:00

Bd. Cetății/Str. Iancu Flondor

11:00, clasă de aerobic cu Beauty Center

12:00, ora de mișcare cu Smartfit

Bd. Cetății

11:00-16:00, ping-pong, baschet, volei tras cu arcul etc. cu Asociația Campioni pentru Viitor

Participarea la activități este gratuită.

În plus, la fiecare atelier, participanții pot câștiga premii simbolice: penare (truse) din meshuri reciclate, cărți, biscuiți gigantici și pâine de la Prospero, chiar și flori cu rădăcină, pentru grădinile din fața blocului (care vor fi plantate ulterior, cu sprijinul Horticultura).

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.