Skip to main content

Aproape două milioane de euro, pentru hala de mentenanţă a tramvaielor noi din Timişoara! Primăria a lansat licitaţia

La mai bine de trei ani de când primul tramvai Bozankaya a ajuns la Timişoara, va începe şi construcţia halei în care să se facă lucrări de întreţinere a noilor mijloace de transport.

Asta în cazul în care nu vor exista contestaţii la licitaţia lansată de Primărie, pentru găsirea unui constructor.

Noua hală va avea o lungime de 87,5 de metri, oferind spațiu pentru lucrări de întreținere simultană la mai multe tramvaie și va fi izolată termic.

CITEŞTE ŞI: Marele “fâs” de la STPT! Roxana Iliescu demontează planul de reducere a cheltuielilor făcut de directorul plătit regeşte din bugetul public

Echipele de întreținere vor putea lucra în condiții mai bune pe timp de iarnă, hala fiind încălzită.

Aceasta va dispune de toate instalațiile necesare pentru buna întreținere a tramvaielor noi (pod rulant, strung de bandaj, elevatoare).

“Investiția presupune realizarea următoarelor lucrări: construirea unei hale pentru mentenanța tramvaielor noi, realizare groapă tehnică pentru amplasarea strungului de rectificat profil bandaj, livrat de furnizorul tramvaielor noi, realizare cale de rulare tramvaie în incinta halei, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termice precum și echiparea halei cu un pod rulant de 5t și montarea a 12 elevatoare adaptate tramvaielor noi”, se arată în anunţul de licitaţie publicat pe SICAP.

Pentru toate acestea, firma care va câştiga licitaţia va încasa de la Primăria Timişoara, 8.732.367,16 lei (TVA inclus), iar ofertele pot fi depuse până pe data de 12 februarie.

Tramvaiele Bozankaya fac parte din proiectul pe foduri europene al administraţiei Robu, care a organizat licitaţia pentru achiziţia primelor 23, în anul 2019, iar primul a fost livrat pe data de 25 iunie 2021.

Contractul prevedea posibilitatea unei extensii cu încă 17 tramvaie, în cazul în care ar fi apărut o nouă axă de finanţare europeană.

S-a întâmplat asta, odată cu lansarea PNRR, astfel că la începutul acestui an, Primăria a prelungit contractul cu producătorul turc Bozankaya.

Doar că, spre deosebire de cele contractate de Robu, cele 17 tramvaie noi nu vor mai fi alb-violet, ci galben-negru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.